Birçok çocuğun günün önemli kısmını televizyon karşısında geçirdiğini belirtenBartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, bazı programların, çocukların fiziksel, zihinsel ve dil gelişimine olumsuz etkileri bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Güneş, ebeveynlerin, evde iş yaparken veya rahat kalabilmek için çocuklarını saatlerce ekran karşısında bırakabildiğine dikkat çekti. Çoğu evde televizyon seyredilirken iletişim kurulmadığını belirten Prof. Dr. Güneş, "Çizgi film izletme yerine çocuğa kitap okumak, kitaptan resim göstermek ve birlikte oyuncakla oynamak daha yararlıdır.
Çocuk televizyon izleyecekse de aileyle izlemeli" dedi. Prof. Dr. Güneş, günde bir saatten fazla televizyon izleyen 3 yaşından küçük çocuklarda saldırganlık, obeziteuyku, dikkat ve davranış sorunları oluştuğunu bildirdi. Prof. Dr. Güneş, 3-5 yaş arasındaki çocukların günde en çok 1-1,5 saat, 6 yaşında 2 saat, ilk ve ortaokul öğrencilerinin ise haftada 4 saatten fazla televizyon izlememesi gerektiğini vurguladı.
DİL GELİŞİMİNİ YAVAŞLATIYOR
“Üç yaş öncesinde sürekli televizyon izleyen çocuklarda dil gelişimi daha yavaş oluyor. Çocuklar, çizgi filmdeki hikaye zincirlerini tamamlayamaz, renk ve ses değişimine odaklanır. Ekrandaki eylemve sesleri taklit edip üstün güçlere sahip, uçabilen kahraman ya da prenses, uçan peri gibi karakterlerinin özelliklerine sahip olmak isteyebilir. Bu da zararlı boyuta ulaşabilir." 
Editör: TE Bilisim