CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin İstanbul mitinginin Çağlayan'da yapılacağını açıkladı.

Gürsel Tekin, partisinin 22 Mart pazar günü yapacağı miting için İl Seçim Kurulu'nun, Çağlayan Meydanı'nı kendilerine saat 10.00 ile 13.00 arasında tahsis ettiğini söyledi. Tekin, 22 Mart pazar günü miting için İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını, aynı gün için AK Parti'nin de başvuruda bulunduğunu söyledi. İl Seçim Kurulunun aynı gün için öğleden önce ve sonra olarak her iki partinin de talebine izin verdiğini belirten Tekin, ancak İstanbul Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle Kazlıçeşme'de iki miting yapılamayacağına ilişkin itirazda bulunduğunu bildirdi.

Gürsel Tekin, bu itirazın İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini, kendilerinin de alternatif olarak Sultanahmet, Taksim ve Çağlayan Meydanı'nı istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Ancak aynı gün Çağlayan Meydanı'nda Saadet Partisi'nin de mitingi var. Ben çözümden yanayım. Bir kent düşünün ki 2010 İstanbul Kültür Başkenti, ancak miting yapacak meydanı yok. Bu şehri yönetenlerin utanması lazım. İl Seçim Kurulu, CHP'nin 22 Mart Pazar günkü mitingi için, Çağlayan Meydanı'nı saat 10.00 ile 13.00 arasında tahsis etti. Saadet Partisi'nin itirazı var, ama biz meydana fazla bayrak asmayacağız. Saat 13.00 itibariyle de alanı boşaltmaya çalışacağız. Saadet Partisi'nin mağdur olmasını istemiyoruz. Devletin bu kurumlarının tüm yanlışına rağmen, biz siyasi partiler olarak bu sorunu çözeceğiz.''

Editör: TE Bilisim