CHP’li Milletvekilleri 2019 yılı bütçe görüşmelerinin yarın sona ereceğini hatırlatarak, “Bu bütçede işçi, memur, emekli ve çiftçiler için umut yok” dedi.

EYT’lilerin Sayısı Belli Değil

Ekonomik kriz her kesimi etkilediğini ifade eden Gürer: “Bu yıl sıkça gündeme gelen ve CHP olarak gerek kanun teklifleriyle, gerek TBMM’de sözlü olarak EYT sorununu gündeme getirdik. Sayısal olarak bu kesimin kaç kişiden oluştuğu yani kaç mağdurun olduğu belli değil. Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı resmi bir rakam yok. Prim ve çalışma gün sayısını doldurduğu halde sadece yaş engeline takılan bu vatandaşlarımızın mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.” dedi.

Karabat: “Emekliler Sadaka İstemiyor”

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat iseEYT’liler sadaka değil, yıllarca ödedikleri primlerin karşılığını istediklerini ifade etti. Cumhuriyet’in ilk yıllarında kaldırılan aşar vergisini de hatırlatan Karabat: “Savaştan çıkmış bir ülkede böylesi bir vergi kaldırılırken, bugün emeklilerin kazanılmış bir hakkının yük olarak görülmesi büyük bir çelişkidir.” dedi.

“Ücretli Öğretmenler Kadroya Geçirilsin”

Türkiye’de eğitim sistemindeki krize işaret eden Karabat: “Atanmamış yüz binlerce öğretmen kadro bekliyor. Bunca öğretmen açığı ve atanamayan öğretmen varken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenlerle bu açığın kapatılmaya çalışılması, eğitimi zaafa uğrattığı gibi çalışma barışını da bozmaktadır. MEB öğretmen açığını ücretli öğretmen alarak değil, KPSS puanına göre atama yaparak gidermelidir.” dedi.

Ücretli öğretmenlerin son atamada da mağdur edildiğini ifade eden Karabat: “Uzun yıllar çalışmış tecrübeli birçok öğretmenimiz son atamada mağdur edilmiştir. Bu öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecek bir adımın atılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim