Zetinburnu’nda bulunan siyasi partilerin çoğu hava şartlarından dolayı geniş katılımlı etkinlikler yapamazken, CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü yaptığı etkinlikle kutlamalara damgasını vurdu.

HALK ADLİYE MEYDANI’NA SIĞMADI

CHP İlçe Örgütü tarafından haftalar önce organize edilen ve titiz bir çalışma ile hazırlanan kutlamalara halk büyük ilgi gösterdi. Zeytinburnu Atatürkçü Düşünce Derneği’nin önünde başlayan yürüyüşe havanın yağışlı olmasına aldırmadan, yüzlerce vatandaş Adliye Meydanına akın etti. CHP İlçe Örgütü ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı programda, Adliye Meydanını dolduran Kalabalığa ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Zeytinburnu Şube Başkanı Hulusi Kocaer seslendi.

Kocaer konuşmasına yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür ederek başlayarak, “ Birkez daha Zeytinburnu’nun çağdaş yüzünü gösterdik, Zeytinburnulular her zaman Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılığını gösteriyor. Bu yürüyüşten de anlaşıldığı gibi, biz burada önemli bir şeyi vurguladık. O da şudur, Türkiye bir bütündür ve bölünemez” şeklinde konuştu.

DOĞAN “ CUMHURİYET SAHİPSİZ DEĞİL”

Kocaer’ in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, Adliye Meydanını dolduran çoşkulu kalabalığa hitap ederek, ''Cumhuriyetimizin 86 Yılı Kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 86 .Yılını Kutluyoruz, 10.Yılını Kutladık, 25.Yılını Kutladık şimdi de 86.Yılını kutluyoruz.. Bilesiniz ki Cumhuriyetimizin 150 ve 200. hatta 250. Yılını da bu Millet Kutlayacaktır.. Elbette Ulusumuz Cumhuriyet'e ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sonuna kadar sahip çıkacaktır. Elbette Cumhuriyetimiz bu süreç içinde tehdit altında ve tehlikededir. Bu tehdit Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘bir gün gelir iktidarda olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde olabilirler’ demişti bugün olduğu gibi..

Hatta bu tehdit İmralı'dan gelebilir..Bu tehdit İrticadan gelebilir..Ama ister İktidardan ister İmralıdan isterse İrticadan gelsin Türk Ulusu bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk'ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni,Türk Milletini onun namusunu ve onurunu ölene kadar koruyacağız..

Bir tarafımızda Mustafa Kemal, Bir tarafımızda Türk Bayrağı ve üzerine Bağımsız vatan toprağının sonsuz bekçileriyiz.. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun” şeklinde konuştu.

SEVİGEN “ BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI”

İlçe Başkanı Metin Doğan konuşmasının ardından kürsüye CHP  İstanbul 3.Bölge Milletvekili Mehmet Sevigen'i davet etti. Sevigen Konuşmasında '' 10.Yıl marşı gönüllerimiz nasıl kabartıyor değil mi? İşte Bu kahramanlık türküleri marşları bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı bu dönemde gençlerimiz nasıl şehit ettiğimizi ve onların kanıyla sulanan bu vatanın Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesinde ayakta durduğunu biliyoruz.

Ve biliyoruz ki burada bulan burada bulunmayan ve sesimizin ulaştığı bütün vatandaşlarımız biliyor ki Cumhuriyeti ne şartlar da kuruldu ve Ülkemize neler kazandırdı.Türkiye'yi bugün geri götürmek isteyenlerin aklı bunlara yetmez..

Şapka devrimi, kılık kıyafet devrimi ,kadınlara verilen seçme seçilme hakkı, bugün ise insanlar bu haklarını geri almak için çaba sarf ediyorlar..

Cumhuriyete karşı kampanya başlamış ama bugün burada sizlerin gözlerine baktığımda hepinizi birer Mustafa Kemal görüyorum..Bizler şunu iyi biliyoruz ki bu ülke kolay elde edilmedi..Kanla ve göz yaşıyla elde edildi..Analar çocuklarının üzerinden çıkardıkları kıyafetleri mermilere sarıp bunlar bizim namusumuz diyerek nasıl cepheye götürdüklerin gördük..Bizim Analarımız bizim şehit analarımız çok vefalıdır..Bunların değeri çok iyi bilinmelidir” şeklinde konuştu.

TOLGA SAĞ KONSERİ

Sevigen'in konuşmasının ardından Adliye Meydanında sahne alan ünlü sanatçı Tolga SAĞ,  Meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan sanatçı, performansı ile göz doldurdu. Konserin ardından CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan  ünlü sanatçıya katılımından dolayı teşekkür etti.,

Gecenin sonunda gerçekleştirilen fener alaylı yürüyüş ise izleyenleri adeta büyüledi.

FENER ALAYI EŞLİĞİNDE BİNLER KİŞİ ZEYTİNBURNU'NDA YÜRÜDÜ

58 Bulvar Caddesindeki yürüyüşe 7 ‘den 70’e her yaştan binlerce kişi katılarak, marşlar ve şarkılar eşliğinde Cumhuriyet’in 86. yılını coşku içinde kutladı.

İlçe Başkanı Metin Doğan, İstasyon Meydanında sona eren yürüyüşte katılımcılara teşekkür ederek programı sonlandırdı.

Haber: Ferdi TÜRK- Murat ERGÜN / Foto: Taylan DEMİRELLİ

Editör: TE Bilisim