Bu kadar büyük acıların yaşandığı ata topraklarımızda Rusya, ''olimpiyat'' bahanesiyle büyük bir siyasi oyun içerisinde. Rusya'nın amacı ''olimpiyat'' bahanesiyle Çerkes Soykırımı'nı karartmak ve bu tarihi realiteyi sümen altı etmektir.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Bu siyasi oyunlara karşı, Türkiye'de yaşayan Çerkesler ve Çerkes kurumları olarak
mücadele halindeyiz.Bu mücadelede basının-medyanın yeri çok önemli.Bize çalışmalarımızda destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Aşağıda haber metni ve ekte resimler var. bunları kullanarak istediğiniz şekilde haber yapmanız ricasıyla, iyi çalışmalar.

(Haber yapıldığında LİNK atarsanız 15 farklı grup ve sayfada, binlerce üyenin bulunduğu yerlerde haberleriniz aynı dakikalarda yayınlanacaktır)

HABER İÇERİĞİ:

2014 Soçi Kış Olimpiyatları yaklaşırken anavatanları Çerkesya'dan uzakta,  diyasporada yaşayan Çerkesler, başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede ''Çerkes Soykırımı'' na dikkat çekici çalışmalar içinde yer alıyor.


Sosyal medyada açtıkları hastaghlar ile gündem yaratan, Avrasya Maratonu'nda 2014 Soçi Kış Olimpiyatlarını proteste edip bütün dikkatleri üstüne çeken, her ayın yirmi birinde saat yirmi birde Rusya Konsoloslukları önünde protesto eylemleri düzenleyen Çerkesler son olarak Sakarya ve İstanbul'da açtıkları imza stantları ile ''Çerkes Soykırımı'nın TBMM tarafından tanınması'' çalışmasını yapıyor.

Daha önceden Sakarya'da ve İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde, “19. yüzyılda Rusya Çarlığı tarafından işlenen Çerkes Soykırımı’nın TBMM'de tanınması'' adına imza toplamak amacıyla stant açan ''Çerkes Soykırımı Tanınsın İnisiyatifi'' üyeleri bugün Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi yanında yeni bir stant daha açtı.Pazar gününe kadar 12.00-17.30 saatleri arasında açık olacak olan bu stant kısa zamanda turistlerin ilgi odağı haline geldi.

İnisiyatif aktivistlerinden Janberk Apış, ''TBMM'de Çerkes Soykırımı'nın tanınması, bu ülkede yaşayan Çerkes halkına karşı devletin samimiyet göstergesi olacaktır” dedi.

TBMM’den Çerkes Soykırımı’nın tanınma isteklerini belirten inisiyatif üyeleri, geçen hafta sonu Galatasaray Lisesi önünde imza standı açtı. İnisiyatif, bir trajedi olan bu soykırımı tanımaları gerektiğini vurgulayarak, “Çerkesler, 149 yıldır bu topraklar için mücadele vermiş ve vermeye de devam ediyor. Çerkesler olarak TBMM’den Çerkes Soykırımı’nın tanınmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim