Özel Çapa Eğitim Kurumlarının kurucusu Maksut Konyar ile kurum basın danışmanı Müslüm Aktürk tarafından, söz konusu program çerçevesinde ilk ziyaret Akit Medya Grubu’na gerçekleştirildi. Burada önce Müessese Müdürü Osman Nuri Karahasanoğlu ile görüşen ve özel okulların sorunlarını dile getirdikleri için Akit Medya’ya teşekkür eden Maksut Konyar, “Okullarımızda insan şekillendiriyoruz. Bu öğrencilerimiz yarının Türkiye’sinin geleceğini inşa etmeye aday durumdalar. Dolayısıyla ülkemizin geleceği için elimizi taşın altına atmaktan çekinmedik. Ancak zaman zaman önemli sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sorunlarımızın giderilmesinde medyadan destek bekliyoruz” dedi.

Osman Nuri Karahasanoğlu da, eğitime yapılan yatırımların en iyi yapılan yatırımlar arasında yer aldığına dikkat çekerek, özel okulların bu konuda önemli bir görevi üstlendiğini kaydetti. İster özel ister devlet olsun eğitim sektörüyle uğraşan ve bu mesleği hakkıyla yapan her girişimciye kapılarının açık olduğunu anlatan Karahasanoğlu, gerek televizyonlarında gerekse gazetelerinde eğitimcilerin sorunlarını dile getirip çare bulmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Konyar ve Aktürk, daha sonra Akit Medya İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulunarak Akit Medya’nın eğitim sektörünün gelişmesi için yaptığı çalışmalar için teşekkür ettiler.  

EĞİTİMSİZ OLMAZ                                                               

Konyar ve Aktürk, daha sonra Posta Gazetesi’nin eğitim sorumlusu Yaşar Özay’la bir araya gelip özel okulların, özellikle sağlık meslek liselerinin sorunlarını masaya yatırdılar. Bu okullarda öğrenim gören öğrenci ve veli profilini bütçesi sınırlı ailelerin teşkil ettiğini vurgulayan Maksut Konyar, büyük hevesle açtıkları bu okulların her öğrenim yılına farklı sorunlarla girdiğini anlattı. Staj konusunda bu öğrenim yılı başında çok mağdur olunduğuna dikkat çeken Konyar, medya sayesinde yetkililerin daha hızlı hareket ederek söz konusu soruna çare bulmaya çalıştığını söyledi.

Posta Gazetesi yazarı ve eğitim sayfasının editörü Yaşar Özay ise, hayatını eğitime adadığını ve bu konu ile alakalı her sorunu sayfalarına taşımaya nazır olduklarını belirtti. İşadamlarını eğitime yatırım yapmaya davet eden Özay, “Eğitim sektörü, bir işadamının en önemli kariyer dalıdır. Devlet erkanı nezdinde bir üniversite sahibi olmak bir fabrika sahibi olmaktan daha itibarlıdır. Ekonomiye katkıda bulunmak elbette önemlidir ancak eğitime katkı sağlamanın ayrı bir önemi vardır” dedi.

MESLEK LİSELERİ

Özel Çapa Eğitim Kurumlarının kurucusu Maksut Konyar, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’la yapılan görüşmede de, kalkınmış ülkelerin meslek liselerine çok önem verdiğini hatırlattı. Başta Almanya olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki meslek lisesi öğrencilerinin sayısının üniversite öğrencilerinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Konyar, bu konuda girişimcilere kolaylıklar sağlanması ve özel okulların sayısının artırılması gerektiğini anlattı.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise, kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu daha sonra mühendisliği seçtiğini belirterek, “Meslek liselerinin önemini en iyi bilenlerden biriyim. Dolayısıyla meslek liselerimizin sorunlarının giderilmesinde, gelişmesinde her zaman aktif destek vermeye hazırız.” dedi.

Görüşme sırasında ayrıca, Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve başta Suriye olmak üzere komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar da gündeme geldi. Albayrak, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini, Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesinin küresel güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydetti. Halkı her zamankinden dana uyanık olmaya davet eden Nuh Albayrak, “Gün birlik olma günüdür. Allah korusun şayet 15 Temmuz’da darbeciler başarılı olsaydı sadece 15 Temmuz’a karşı olanlar değil ülkenin bütün vatandaşı zarar görecekti.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim