Sayın Konyar: Veliler ve öğrenciler neden Çapa Bilim Koleji İncirli kampüsünü tercih etmeliler?

Teşekkür ederiz. Bizde yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencilerimize, ailelerine ve Milli eğitim Bakanlığımıza baplı tüm kurumlara hayırlar getirmesini, güzellikler katmasını temenni ederek başlamak istiyorum.

Bütün eğitim kurumları belirli başarı hedefleri koyarlar bu hedef için çaba ve gayret sarf ederler. Çapa Bilim Kolejlerinin tercih sebebi bilimi önceliğe alan bir eğitim kurumu olmasıdır.

Düşünen, sorgulayan bilimi esas alan sosyal bireyler yetiştirme bilinci ile eğitimde değerler silsilesi bütünlüğüne haiz “Dünya insanı” yetiştirme etkisi vardır. Özellikle yabancı dil bölüm başkanlarımız ve diğer bütün bölüm başkanlarımız… Akademik kadromuz en önemli tercih sebebimizdir.

İstanbul Times Haber Merkezi / Kadir Karaka 

Kurumun fiziki yapısı ve eğitimci kadronuz ne aşamada ?

Kurumlarımız İstanbul un en önemli lokasyonlarda fiziki altyapıları mükemmel şekilde oluşturduk. Eğitim kadrosu alanlarında yetkin uluslar arası zenginleştirilmiş eğitim program eğitim ve kültürüne sahip değerli öğretmenler ile kadromuzu tamamladık. Bu bilinçle biz dünya insanı şekillendiriyoruz. Bilimi, Akademik başarıyı önceliğe koyan bir eğitim kurumu olan Çapa Bilim Koleji, Özellikle yabancı dil konusunda çok iddialı bir kurum kültürüne sahip. Yabancı dil bölüm başkanlarımız bütün eğitim kadromuz nitelikli, konularına hakim; onlarca yıl seçkin özel okullarda ciddi çalışmaları başarıları olan kıymetli  öğretmenlerimiz ve değerli yönetici kadromuz tamamlandı.

 Misyonumuz, vizyonumuz; hayata yenilikçi, bakış açımız ve dünyaya kaliteli insan yetiştirme şekillendirme hedefimize hizmet edecek şekilde fiziki alt yapımız ve akademik kadromuz tamamdır.

Bundan Sonraki eğitim ve Öğretim alanında ki çalışmalarınız hedefleriniz nelerdir?

Kadir bey dünya her alanda daha nasıl iyi olabiliriz çalışmasına kafa yoruyor. Ülkemizde genel manada nitelikli kaliteli insan yönünde eksikliğimiz var. Bunu düzeltmenin yolu eğitimdir.

Biz ancak eğitim ile tüm sorunlarımızı aşabiliriz. Biz eğitim ile toplam insan kalitemizi arttırabiliriz. Bütün eğitim kurumlarımız ile bu amaca hizmet etmeliyiz ve ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz 1. Sınıf nitelikli, kaliteli bir eğitim vermektir. Esasen ülkemize uluslararası ölçekte mesleğini yapabilecek bir liyakat, geniş görüşlülük, ufukta, bir akademik başarı verecek bir donanım Çapa Bilim Kolejinin hedefidir.

Bütün kurumlarımızda ki asıl hedef tüm öğrencilerimiz, tüm değerli öğretmenlerimizin çaba ve gayretleri ile bire bir markajla ciddi manada öğrencilerimize rehberlik destek vererek hedef ciddi akademik, başarılara ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin önemli özelikleri, cevherlerini ön plana çıkartmak.

Çocuklarımızın hepsi birer kâinat, her biri ayrı bir dünyadır. Güzelliklerini ayrı ayrı keşf etmek cevherlerini ön plana çıkartmak öğrencilerimizi mutlu ve sağlıklı bir arada sosyal bireyler olarak başarılı kılmaktır. Bizim Çapa Bilim Koleji ve bütün eğitim kurumlarımızda, birinci hedef, öğrencilerimize uluslararası ölçekte çok iyi bir eğitim, donanımla, akademik başarı vermektir.

Eğitim kurumlarımız fiziki altyapıları, mükemmel oluşturduk. Milli eğitim müfredatımızla beraber uluslararası zenginleştirilmiş eğitim programlarıyla tam öğrenme modeli hedeflemekteyiz. Türkiye’ deki sınav gerçekliğine uygun akademik başarı sağlamaları odaklı çalışmalar hem de büyük üniversitelerde öğrencilerimizi kabulü noktasında nitelikli bir eğitimle gayret sarf ediyoruz.

Bütün projelerimiz, bütün çalışmalarımız uluslararası ölçekte olmasına yöneliktir. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu kaliteyi, niteliği arttırmaya yönelik olacaktır. Çapa Bilim Koleji İncirli Bakırköy kampusumuz yüzlerce okul ve eğitim kurumunun bulunduğu havzadadır. Bütün bu merkezi lokasyon avantajlarından, imkânlardan öğrencilerimizi yararlandırıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, eğitim kurumlarımızın niteliğini kalitesini hep arttırmaktır.

Kayıtlarınız başladığını ve yoğun bir ilginin olduğunu biliyoruz. Veli ve öğrencilerinizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Bizim Çapa Anadolu sağlık meslek lisemizin 500 e yakın bir kontejyanı mevcut. Nitelikli kaliteli eğitim vermemizden dolayı kontenjanımız tamamen dolu ve Çapa Anadolu Sağlık Meslek lisemize talep çok yüksek. Binalarımızın fiziki altyapısını bahçe alanımızı genişletip çok yoğun meslek lisemize olan öğrenci ve veli taleplerimizi kontenjan arttırma yoluyla karşılamaya gidiyoruz. Dolayısı ile 4. Senesine giren bu eğitim kurumumuz bu yıl mezunlarını verecektir. Sağlık kuruluşlarında, hastanelerde çalışmaları iş deneyleri ve üniversiteye yerleştirme oranları inşallah bizim başarımızı tescil edecektir.  

Çapa Anadolu sağlık Lisemiz, her yönü ile öğrencilerine mesleki el becerisi çok iyi,  donanımı bilgisi gayet yüksek ve mesleğini uluslararası ölçekte yapabilecek beceriye sahip bir donanım ile eğitim verildi.

Dolayısıyla bundan Çapa Anadolu Sağlık meslek lisesi olarak çok talep görüyoruz ancak kontenjanımız çok sınırlıdır.

Çapa Bilim Koleji ise bu sene ilk kez Bakırköy İncirli Caddesindeki Kampusumuz ana okul, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim vereceğiz.

Çapa Bilim Kolejinin ilk senesi olmasına rağmen 150’nin üzerinde bir kayıt söz konusudur. Kolejimize yoğun bir talep var. İlk yıl öğrenci sayımız 200 hedeflenen ancak bu sayının çok üstünde bir öğrenci kaydına ulaşacağız. Kayıt konusunda Çapa Bilim Kolejine talepte çoktur. Kayıt talebimiz her gün daha da artıyor. Hedeflerimizin ve beklentilerimizin de üstünde bir talep var.  Bu güvenin bilinci ile hareket edeceğiz…

Bizler velilerimizin bu güvenine layık olmaya çalışacağız. Materyali insan olan geri dönüşü olmayan bir işi yapma bilinci ile bütün kadrolarımızla, tüm değerli yönetimlerimiz ile daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Bizim bir tek gayemiz var eğitim.

Biz burada okul gibi okuluz.  Uluslararası ölçekte çalışmalar yapıyoruz projeler gerçekleştiriyoruz. Çok önemli projelerimiz var.

Yaklaşan eğitim öğretim yılı öncesinde öğrencilerimize bir mesajınız var mı?

Öncelikle yeni eğitim yılına 45 gün kalmış olmasına rağmen şimdiden tüm eğitim camiamıza sağlık mutluluk getirmesini diliyorum.

Değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza… öğrencilerimize sevgiyle ilgiyle amasız fakatsız seviyelerine inmeli varsa okula karşı bir antipati, hoşnutsuzluk bunu rehberlik ile ele alıp giderme..okulları eğitim kurumlarını sevgili öğrencilerimize sevdirme asli görevimizdir. Çünkü biz buna inanıyoruz. Koşarak isteyerek gittikleri bir eğitim kuruluşunda çocuklar mutlu olur. Mutlu olurlarsa sağlıklı kalırlar. Sağlıklı olurlarsa mutlaka başarılı olurlar.

Ben Öğrencilerimize okula severek gitmelerini öneriyor ve istiyorum... Mutluluk, sağlık, başarının bununla geleceğine inanıyorum…

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim