Perakende ve tüketici malları sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen, faaliyetlerini üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırma ve gelişimlerine katkıda bulunma misyonuyla sürdüren LEAD Network Türkiye, Mart ayı toplantısında “İşte de varım, ben anneyim” diyen bir koç, eğitmen ve anne olan Sinem Yelen Oktar’ı ağırladı. Özel şirketlerde insan kaynakları, mali ve idari işler alanlarında orta ve üst düzey yöneticilik yapmış olan Oktar, 2011 yılından itibaren daha çok insanın hayatına pozitif katkıda bulunmak için kurumlarda kültürel değişime yönelik koçluk yapıyor.

Özellikle çalışan annelerin yaşam dengesine odaklanan Oktar, iş-yaşam dengesini sağlamanın sadece çalışan anneler için değil iş dünyası ve ülke için de büyük kazanımlar sağlanacağını söyledi. Toplantıda yaptığı konuşmada tecrübelerini samimiyet ve içtenlikle paylaşan Oktar özellikle ilk çocuğunu beklerken hem çevresinden “Hamile olduğunu belli etme, güçlü ol, izin alma” uyarıları aldığını hem de “Kariyerim ne olacak? Çocuğuma kim bakacak” gibi konularda endişe yaşadığını anlattı.

Bu süreçte güçlü kadın olması gerektiği inanışıyla kimseden yardım isteyemediğini fark ettiğini anlatan Oktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları yaşarken bir de yetememe duygusu ile savaştım. Zorlu geçen ilk çocuk deneyimini tam yoluna koyduğumu düşünürken ikinci bebeğinin gelişiyle bu zorlukların sadece kendi meselem olmadığını fark ettim. Tüm anneler bu konuda sıkıntılar yaşıyordu. Bu nedenle tecrübelerimi bir kitapta toplamaya karar verdim.”

Oktar, kariyerine devam etmek isteyen annelerin kendilerini hafife almamaları gerektiği ve şefkat göstermeleri gerektiğini de hatırlattı. Kadınların çalışma hayatında yer almasının ekonomiye ciddi katkısı olduğunu hatırlatan Oktar, bu konuda desteğin şirketler kadar STK ve devletten de gelmesinin gerekliliğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim