Bir annenin kömürlükten bozma tek göz evde 3 çocuk, sinir hastası bir eş ve yoksulluk içinde verdiği hayat mücadelesi. Çocuklar rutubetten sabah uyanamıyor ve okula gidemiyor, baba hastalığı yüzünden bir işte çalışamıyor… 

Ramazan ayı ile birlikte ev ziyaretlerini yoğunlaştıran AK Parti Zeytinburnu Teşkilatı, hergün 3’ erli gruplar halinde iftar ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Yapılan yoksul ziyaretlerinde evin durumunu ve ihtiyaçlarını yakından görüp gereken yardımların yapılmasını sağlayan teşkilat üyeleri, maddi durumu yetersiz olan ailelerin iftar sofrasına misafir olarak birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / ÖZEL HABER 

Ziyaret edilen evlerde yoksulluk ve yaşam koşullarını daha yakından görme şansı bulan AK Parti’liler, yoksul ailelere ellerinden geldikleri kadar yardımcı oluyor. 

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Sarban, Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Cahit Bayram ve AK Parti Zeytinburnu 5 Telsiz Mahalle Başkanı Adnan Demirel’in yaptığı ev ziyaretinde büyük bir dram gün güzüne çıktı. 

5 Telsiz Mahallesi G-3 sokakta bir apartmanın bodrum katında yaşam mücadelesi veren Kaygusuz ailesinin evini ziyaret eden partililer gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. 

Güneş Işığı görmeyen kömürlükten bozma tek odalı bu evde hayatta kalma savaşı veren aile yoğun rutubet nedeni ile sık sık hastalıklarla uğraşıyor. 

MERDİVEN YIKIYOR 

Baba Ayhan Kaygusuz’un hastalığından dolayı herhangi bir işte çalışamıyor olması nedeni ile anne Sevgül Kaygusuz merdiven silerek ailenin geçimini sağlamaya çalışıyor. Ramazan ayın nedeni ile çoğu aksam Belediyenin İftar Çadırında karnını doyuran Kaygusuz ailesi, komşularının yardımları ile bazı akşamları evlerinde Sıcak bir yemek yiyebiliyor. 

ÇOCUKLARIMI KURTARIN 

Ayhan Kaygusuz  yaşadıkları zorlukları daha fazla kaldıramadıklarını ve duyarlı insanlardan yardım beklediklerini söyledi. Ayhan Kaygusuz, “ Hastalığım nedeni ile yıllardır çalışamıyorum. Tedavi olmak istedim ne hastaneye gidecek param nede sosyal bir güvencem var. Tek göz bu evde ben eşim ve 3 çocukla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oğlum Tayfur 15, Osman 9 yaşında küçük kızım Melike henüz 5 yaşında benim hayattan bir beklentim kalmadı Tek isteğim çocuklarımın daha iyi şartlarda büyümesi. Eşimin merdiven silerek kazandığı para faturalarımıza anca yetiyor. Komşularımızın yardımları ile bazen yemek yiyebiliyoruz. Çoğu zaman yiyecek bir şey bulmadığımızda çocuklar ağlıyor. Açlığı unutsunlar diye akşam erkenden uyumalarını sağlıyorum. Bende gece çaresizlikten ağlıyorum. Evimiz çok rutubetli, sürekli hasta oluyoruz. Ben kendim için kimseden bir şey beklemiyorum tek isteğim çocuklarımın sağlıklı şartlarda büyümesi ve karınlarının doyması. Bunu söylemek çok zoruma gidiyor ama gerekirse çocukları evlatlık bile verebilirim” şeklinde konuştu. 

OKULA GİDEMİYORUZ 

15 yaşındaki Tayfur ve 9 yaşındaki Osman okula yazıldıkları halde sürekli hasta oldukları için okula gidemiyor. Sabah kalkmakta zorlandıkları söyleyen Tayfur, “ Sabah uyanamıyorum, sürekli uyumak istiyorum kalkmak istiyorum ama gözümü açamıyorum. Uyandığımda yüzümü yıkayıp dışarı çıkıyorum saat çok geç olmuş oluyor. Yiyecek bir şey bulamayınca tekrar uykum geliyor. Bazen dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynuyorum. Bana yeni elbise ve ayakkabı aldıklarını söylediklerinde eve gelip ağlıyorum” dedi. 

BU KONUDA DUYARLI OLMALIYIZ 

AK Parti Zeytinburnu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Sarban, Kaygusuz ailesinin yaşadığı zor durmundan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ellerinden gelen yardımları yapacaklarını ifade etti. 

Sarban , “ Kaygusuz ailesinin böylesine zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini görmek bizi derinden üzdü. Aile için gereken ne varsa elimizden geldiği kadar yapacağız. Ancak daha kalıcı çözümler için duyarlı vatandaşlarımızın ve İş adamlarımızın kalıcı çözümler bulması gerekiyor. Buradan başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kaymakamı Yaşar Dündar ve İşadamlarımıza büyük işler düşmektedir. Partimiz adına gereken yardımlar için girişimleri başlatıyorum. Kalıcı çözümler için büyüklerimizin desteğini bekliyorum” dedi. 

Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Cahit Bayram ailenin daha sağlıklı şartlarda yaşaması gerektiğini vurgulayarak, “ bu evde bir insanın yaşaması neredeyse imkansız. İçerideki ağır rutubet insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Özellikle çocukların bu şartlarda yaşaması çok sakıncalı. Bu ailenin acil olarak sağlıklı bir yere taşınması gerekiyor” dedi. 

AK Parti Zeytinburnu 5 Telsiz Mahalle Başkanı Adnan Demirel ise Zeytinburnu’nda bunun gibi bir çok aile olduğunu ifade ederek, tespit ettikleri ailelere gereken desteğin yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim