İNSANLAR ŞAŞIRMIŞ ARTIK

Denizin üzerinde sarp bir kayalığa adeta çakılmış bir ev tasarımı. Peki böyle bir evde kim yaşamak ister?

Ve muhtemel satış ilanı:

Muhteşem manzaralı, gerçekten denize sıfır ev. Yüksekten korkmayan, parası bol alıcılar için gayet uygun...
Bu ev şimdilik sadece bir tasarım ama, prefabrike konut tasarımı ve inşaatı yapan Avustralya şirketi Modscape'in "Uçurum Ev" projesi, sanal haliyle bile, yükseklerle pek dayanamayanları altüst edebilecek görünümde.

Evin çekici, unsurlarına gelince...

Biri banyolu olmak üzere üç büyük yatak odası, şık bir salon, ayrıca bir banyo, sundurmalı park yeri var projede. Ve en alt katta da, yüksekliğe ne kadar dayanıklı olduğunuza göre, tanımı, "baştan çıkarıcıdan", "mide bulandırıcıya" kadar değişebilen bir açık hava kür alanı ve barbekü yeri.
Sanatkârane bir şekilde, "dekor en azda kalmalı" ilkesine uyularak döşenmesi tasarlanan Uçurum Ev, konukların tüm dikkatini okyanusun yüce manzarasında odaklandırıyor
.
Bu evde yaşamak ister miydiniz?

Projeyi hazırlayan şirketin internet sitesine bakılırsa, Uçurum Ev'in planı, Victoria eyaleti kıyılarındaki "aşırı uçlarda" bir yazlık ev yapılıp yapılamayacağını soran bir çiftin başvurusu ardından hazırlanmış.

Kabuklu deniz hayvanlarının gemi gövdelerine yapışıp kalmasından esinlenen mimarlar, Uçurum Ev'in asansörle birbirine bağlı 5 modülden oluşmasını ve yatak çelik kazıklarla uçurumun yüzüne çakılmasını öngörüyor.

Proje son derece tehlikeli görülebilir. Kıyıdaki doğal erozyonun esiri olacağı da düşünülebilir. Ama İngiltere Kraliyet Mimarlık Enstitüsü'nün eski başkanı Maxwell Hutchinson, söz konusu tasarımın sağlam olmaması için bir neden bulunmadığını vurguluyor.

Kayaya saplanan konsol kirişlerin, tıpkı bir dağcıyı destekleyen kramponlar gibi, yapıyı destekleyebileceği kaydediliyor.
Hutchinson, "genelde evlerin yerdeki temel üzerinde yukarı doğru yükseldiği düşünülse de, pekala yukardan aşağıya doğru asılabilirler." diyor.

Bu evde yaşamak ister miydiniz?

Dünyanın başka yerlerinde de yüzer evler, su altı evleri ve hatta buzdan oteller gibi, alışılmışın dışında yapı örnekleri var.
Ancak Maxwell Hutchinson "Bütün bunlar pahalı işler. Zira inşaat sektörü olağandışı şeylerden

Hiç hoşlanmaz" diye de uyarıyor.

Dolayısıyla, Hutchinson'a göre, Uçurum Ev'e sahip olma sevdalılarının, midelerinin sağlam olmasının yanı sıra, banka hesaplarının da epeyce şişkin olması gerekiyor.(Mynet Haber)

Editör: TE Bilisim