İsteyenler Yukardaki başlık ile arama motorlarından arayabilirler

Yorum yapmadan 7 yıl önce yaptığımız haberi aynen yayınlıyoruz..

7 Ocak 2010 da aynen bunları yazmışız...

İstanbul Times’ın geçen haftaki sayısında Başakşehir 4.Etap 2.Kısımdaki  Shell Petrol İstasyonu için yaptığımız “Benzin İstasyonu ile Konut iç içe” haberimizden sonra İstanbul’un bir çok ilçesinde haber merkezimize İhbar mailleri ve telefonları yağdı. 

İşte Pimi Çekilmiş Saatli Bombalar Gerçeğini Açıklıyoruz  Fotoğraf makinemizin objektiflerine İstanbul’da öyle petrol İstasyonları takıldı ki 15 katlı devasa sitenin duvarı ile petrol istasyonunun benzin ve mazot tankları yapışık.

Peki yerel yönetimler bu çarpık yapıya nasıl izin vermişler ? Tek Cevabı var AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İLE. 

İstanbul Times Haber Merkezi İstanbul’un Pimi Çekilmiş Bombaları: PETROL İSTASYONLARI  


Eskiden Dikkat Kaza Geliyorum Demezdi, Şimdi İse Dikkat Kaza Geliyorum der oldu artık.


Ümraniye


Umraniye’deki bir okurumuz geçtiği mail de emekli olduğunu petrol istasyonlarının şehir içinde çıkardıkları gürültü ve çevre kirliliğini bir yana bırakırsak bile insan hayatı için ciddi tehlike oluşturduklarını Ümraniye Mithatpaşa caddesinde 200 metrelik mesafede üç tane akaryakıt istasyonunun olmasına şaşırdığını yaptığı kısa bir araştırmada bu kadar kısa  mesafede üç tene petrol istasyonunun gerekli olup olmadığına bakılmaksızın belediyenin üçüne de izin vermesi tam anlamı ile ahbap çavuş ilişkisi olduğunu ifade ediyor.

Bu üç petrol İstasyonu’ nun yanında  ise devasa binaların olduğunu da mailinde belirtmiş. Alın işte size pimi, çekilmiş üç tane saatli bomba. 

Zeytinburnu

Zeytinburnu’nda ki bir okurumuz ise yazdığı mailde şunları dile getirmiş, ilçemizde de çok yanlış benzin istasyonları var.(Okuyucumuz İsimlerini yazmış ama biz çıkardık)ikisi binlerce  gencimizin spor yaptığı bir tesisin alanına yapışık. Ötekisi ise devasa bir blok’un hemen yanı başında inşa edilmiş. (Kuran Sitesi) Allah korusun bir patlama olur veya art niyetli bir meczup buralara bir saldırı düzenlerse neler olmaz diye soru sormuş.

Akaryakıt  İstasyonları İstanbul’un Tüm İlçeleri İçin Aynı Tehlikede Kurulmuş 

Biz haberimizde sadece birkaç ilçedeki örnekleri verdik. Öteki tüm ilçelerde bu ve benzeri sorunlar fazlası ile var. Akaryakıt ve LPG İstasyonları ile alakalı devletin organları her şeyi ayrıntılı olarak yazmış. Ancak iş uygulamaya geldiği zaman kanun ve nizamdan çok ahbap çavuş ilişiklerin işe yaradığı da canlı olarak örnekleri ile ortada.

Dikkat edilirse şartları tam uymadığı halde gemisini yürüten kaptan mantığı ile izinlerini almış ve para kazanmaya da başlamışlar.

Akaryakıt İstasyonları İçin Hangi Bakan Yetkili 

Her ne kadar bu sektörle alakalı son yıllarda bir çok mevzuat değişip sadeleşmiş olsa da yine de bu sektörle alakalı onlarca bakanlık ilgili.

İç İşleri, Sağlık, Çevre ve Orman başta olmak üzere bir çok  bakanlık petrol istasyonlarının kuruluş ve işleyişi ile yakından ilgili.

İstanbul Times Gazetesi Uyarıyor 

İstanbul’un tüm ilçelerinde çalışan muhabir ve ilçe temsilcilerimiz bu konuda yetkilileri uyarmak ve halkın can ve mal güvenliği adına herhangi bir patlama ve yangın olmadan üzerine düşen kamu yararına yayın yapma ilkesinden hareket ederek çok tehlikeli olan bu konu ile alakalı bu araştırma haberini yaparak dikkatleri bu alana çekmek istemiştir.

Bugüne kadar uygunsuz olarak yapılan benzin istasyonlarına bir süre verilerek onların şehrin dışına nakledilmesi için gerekli kolaylıkların yapılması bu işin çözümünde etkin bir sürecin yaşanmasını sağlayabilir.

İstanbul Times gazetesi  araştırma ekibi halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan petrol istasyonları ve diğer yanıcı ve patlayıcı maddeler üzerine çalışan kurum ve kuruluşları mercek altına almak için okuyucularından ihbar bekliyor.

İki yıl  önce Zeytinburnu Maltepe mahallesi prestij iş  merkezinde meydana gelen patlamada 23 yurttaşımız hayatını kaybetti şu an olaya sebep olanların hiç birisi mesuliyet kabul etmediği için ölenler öldüğü ile kaldı.

Bunun benzeri olayların yaşanmaması için TÜM OKUYUCULARIMIZ çevrelerinde tehlike saçan yanıcı ve patlayıcı madde üreten ve satanları gazetemiz ihbar hattına bildirsinler anında gerekeni yapacağız.

NOT: Bir yerekl gazete olarak biz 56 dairelik bir sitenin Petrol istasyonu ile yapışık olmasnın doğuracağı sorunları bina yıkılmadan önce yazmış ve yayınlamışız. Ama imar ve benzine ruhsat verneler hangi mantık ile bunu yaptıklarını açıklamaları lazım değil mi ? yıkılan bina aşağı doğru değil (ki bu da araştırlması gerekir) benzinlik tarafına veya trafiğe açık cadde tarafına yıkılsaydı can kaybe çok daha fazla olacaktı.Bir kez daha yineliyoruz şehir içinde benzin isatayonu olmaz. Bunlar pimi çekilmiş el bombası kadar tahlike saçıyor.

Terör ile mücedele eden bir ülkede binlerce insanın ikamet ettiği yerein içinde benzinlik olmaz.


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim