Hayat hikâyenizden bahseder misiniz?

Ailevi sorunlar nedeniyle Anne kız 16 yıl önce Mersinden İstanbul’a geldik. Aslen Malatyalıyım. Mersinde büyüdüm tüccar bir ailenin kızıydım. Eşimden 21 yıllık evliliğimden sonra ayrıldık. Benim İstanbul aşkım çok başkaydı İstanbul’a yerleştiğimde manevi bir boyut yaşamak istedim onun için Fatih’te yaşamak beni mutlu ediyor.

İstanbul Times  Röportaj / Çağla Pekgüleç

İNANDIĞINIZ BİR ŞEY VARSA BAŞARIYA ULAŞIYORSUNUZ

Hedefinizi belirlediğiniz zaman bütün zorluklar size kamçı olarak dönüyor ve daha başarıya ulaşmanızı sağlıyor bizde bunu başarmak için anne kız çok büyük zorluklara göğüs gerdik. Varlıktan yokluğa düşmek çok zor ama inandığınız bir şey varsa başarıya ulaşıyorsunuz. Bu benim için bir imtihan olarak başladı ben bu imtihanı başarmalıydım, güzelleştirmeliydim, faydalı insan olmalıydım.

Ben 58 yaşındayım yıllar önce gelseydim İstanbul’a çok daha iyi olurdu diyorum bir fabrika kurabilirdim diyorum. Gıda sektörü başarı ve özgüven isteyen bir sektör.

 

Hayaliniz miydi bir dükkân açmak?

Elbette, hep hayalimdi yemeyi, mutfağı çok seviyorum. Yedirmeyi çok seviyorum. Yedirip insanların yüzünde ki o tebessümü, ağzındaki o lokmanın yutuşunu görmek beni mutlu ediyor. Yaptığım ürünlerle birilerinin beğenisini kazanmak çok hoşuma gidiyor.

Biz bu lokmaları yuttuğumuz zaman Allah herkese hazım gücü versin diye dua ediyoruz. Hep hayal ettim biz buraya her şeyden bir kaçış olarak geldik yeni bir sayfa, yeni bir hayat için. Gerçekten samimi olursanız işiniz rast gidiyor. Hayalimdi gerçekleştirdim.

Ülkemizde sıkıntılar var ticari boyutta esnaf çok zor durumda fakat bunu aşacağız buna inanıyorum. Bazen düşünüyorum erkek olsam daha mı kolay atlatırdım diye ama çevremdeki insanlar Gül abla öyle deme diyorlar. Ticari anlamda çalışmanın erkeğin kadını yok. Butik tarzı çalışıyoruz hiçbir şeyden ödün vermiyoruz kaliteden, gıdadan işimizi titizlikle yapıyoruz.

Neden Fatih başka bir ilçe değil?

Fatih’i çok seviyorum bu semte âşık biriyim. Çünkü burada tarih var, kültür var sanat var. Kısaca burası üç medeniyete başketlik yapmış çok güzel bir ilçe. Ondan dolayı bu ilçede kendimi geliştirmek istedim ve İstanbul’a ilk gelir gelmez buraya geldim.

MEKKE, MEDİNE’DE DÜKKÂN AÇMAK İSTİYORUM

Başka bir semtte dükkân açma düşünceniz var mı?

Tabi ki, Aslında En büyük hayalim Mekke, Medine’de dükkân açmak istiyorum. Gidip görünce orada bir dükkânım olsun çok istedim. Hedeflerim çok büyük çünkü yaptığımız üründen emininiz. Emin olduğumuz içinde ne yemek istediğini bilen gelsin istiyoruz. Çünkü biz pastane değiliz tüm ürünlerin bir manası var. Kahke Osmanlıdan gelen bir isim. Halep, Şam, Suriye Osmanlı döneminde bunların ipek mendile konulup çocuklara oruca teşvik etmek için ikram edilirmiş.

Neden Kahkeci dükkânı başka bir şeyde olabilir miydi?

Aslında aklımda yemek dükkânı açma fikri vardı. Ama çayın yanında doğru gıda, doğru yenilebilecek bir şey arıyor insan. Kahkenin en büyük özelliği 60 gün boyunca bozulmuyor. Taziyelerde, kandillerde, kına gecelerinde toptan satışımızda mevcut.

Hangi günler açıksınız?

Her gün hizmet veriyoruz. Sabah 7.30'da açıyoruz ve ürünlerimizi hazırlıyoruz. Sigara böreğimiz, deri otu, maydanozlu ve peynirli ev poğaçamız, Antep simidimiz de var.

Tanıdık simalardan müşterileriniz var mı?

Cemiyet hayatı, bürokrasi, gazeteciler medyanın tanıdığı simalardan müşterilerim var ama bizde isim önemli değil herkes eşit.

MAHALLE ESNAFLIĞINI YAŞATALIM

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Son olarak kadınlar korkmasınlar istediklerinde başarabileceklerine inansınlar. Biz mahallede bir şeyler mahalle esnafı olalım AVM esnafı olmayalım. Alışverişte tebessümü unuttuk, ikramı unuttuk, birbirimizi önemsemeyi unuttuk. Sadece paranız varsa paranızın gücüyle gidip alışveriş yapabiliyorsunuz. Sizin de çocukluğunuzda vardır Ayşe teyze, Ali amca, bakkal amca gibi ama şimdiki çocuklarımız bunu unuttu ben bunlara çok üzülüyorum. Bende Gül Abla olarak eskide kalan kültürü yaşatacağım.

Kaynak : İstanbul Times Haber Merkezi ( İTHA)

Editör: TE Bilisim