Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Beylikdüzü Belediyesi’nin Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiği projeler ele alındı. Projeleri tanıtımını yapan Hatice Reçber; “Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İyi Uygulamaların Değişimi, Atık Depolama Hususunda Belediyelerin Geliştireceği Yenilikçi Çözümler, Entegre Şehir Gelişim Konsept ve Stratejileri, Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonları Ağı Kurulumu, Gönüllü Örgütlenmeyle Deprem Hazırlık ve Acil Müdahale Hususunda Yerel Kapasitenin Güçlendirilmesi” projeleri başta olmak üzere, Belediyenin 30'un üzerinde önemli projeyi ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

“Fikir üretin, proje üretin, belediyemiz emrinizde…”

Konferansta konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Avrupa'yla ilişkileri geliştirmeyi öncelikli adımlarından biri olarak gördüklerini ve Dünya’da kentlerin yarıştığına da dikkat çeken Başkan Uzun, “Şehir eşleştirmesi projesi kapsamında Almanya'nın Münih kenti bizi tercih etmiştir. Ayrıca Türkiye-Polonya belediyeler birliği çalışmalarını yürütüyoruz. Beylikdüzü'nden İstanbul'a, Türkiye'ye, Dünya’ya rehberlik ediyoruz” dedi. Değişim sürecinde doğru bilginin önemi de dikkat çeken Başkan Uzun, “Nerede doğru bilgi bulursak faydalanmalıyız. Bilgisizlik problem; ancak bilgiyi aktarmamak daha büyük bir problemdir. Sizi mutlu edecek Beylikdüzü'nün yararına fikirlerinizi, projelerinizi bekliyoruz. Fikir üretin, proje üretin. Belediyemiz emrinizde” diye konuştu.

İlçede Afet Gönüllüleri Ağı…

Yeni bir proje oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Uzun, İstanbul Kalkınma Ajansı Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile proje kapsamında ilçede afet gönüllüleri ağı oluşturulacaklarını Beylikdüzü Belediyesi Arama ve Kurtarma ekip sayısını artıracaklarını ve gönüllü kişileri çalışmalara davet edeceklerini açıkladı. Projeye başvuru ve detaylı bilgi için www.beylikduzuafetgonulluleri.org adresi ziyaret edilebilir.

Konferansa ayrıca; Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yalçın, Av. Ercan Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı.
 
Editör: TE Bilisim