BEYLİKDÜZÜ’NDE, 15 YIL SONRA GELEN TAPU SEVİNCİ
 
Beylikdüzü Megakent’te 15 yıldır çözülemeyen ve adeta kangren haline gelen tapu sorunu, Beylikdüzü Belediyesi tarafından çözüldü. Belediye tarafından, “Ferdi mülkiyet”e giden yol ile ilgili mevcut yasa ve yönetmeliklere göre çalışma yapılarak; plan durumu ve mülkiyet durumu eşleştirildi.
 
Beylikdüzü Belediyesi’nin özverili çalışma ve girişimleri neticesinde Megakent’te uzun yıllar  devam eden  tapu problemi sona erdirildi. Megakent 3. Sokak’ta geçtiğimiz Pazar günü geniş katılımlı gerçekleşen tapu töreninde 7 kişiye temsili olarak tapuları verildi. Toplamda 400 kişiye tapuları teslim edildi.
Beylikdüzü’nde yaşayan ve tapusu olmayan vatandaşlara seçim öncesi bu sorunu çözme sözü veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, müjdeli haberi vererek şunları söyledi: “İlgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde plan durumu ve mülkiyet durumu eşleştirilerek; oluşan duruma göre teknik ve hukuki altlıkların raporları hazırlanmıştır. Detaylı encümen kararı ve ilgili kurumlardan kontrol ve tescili sağlanmıştır. Böylece ferdi mülkiyete geçiş için esas kriter aşılmıştır. Kooperatife ait arsa tapuları çıkmıştır. Daha sonra alt kooperatiflerin proje tadilatı ve ruhsat işlemleri yapılmış, bağımsız bölüm listeleri hazırlanarak, tescil işlemleri yapılmıştır. Nihai hedef olan ferdi mülkiyete geçiş sağlanmıştır.”
Çeçen: Birlik Üyeleri Arasındaki Ayrım Ve Eşitsizlik Sona Erdi
 
Mekakent Konut Yapı Kooperatifi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ensari Çeçen; Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve belediye çalışanlarının yardımları ve özverisiyle, sorunun çözümlendiğini kaydederek; Megakent’in, konut yapı kooperatifleri birliği olduğunu ve genel kurullarında gündeme gelen tapusu olan ve tapusu olmayan birlik üyeleri arasında ciddi bir ayrım ve eşitsizlik yaşandığını söyledi.
 
Çeçen; “En büyük parsel olan 91 bin 300 metrekare yani 138 ada bir yolun parselinin tapusunun alınmasıyla birlikte; üst birliğimiz üyeleri arasındaki eşitsizlik ortadan kaldırılmıştır. Tapusuz hiçbir kooperatifimiz kalmamıştır. 400 dairenin tapuları çıkartılmış ve daire sahiplerine dağıtılmıştır.” dedi.
 
Babayiğit: Asla Yapamayacaklarımızı, yaparız demeyiz
 
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Celal Babayiğit, ilçe teşkilatı olarak, kendilerinin de sorunun çözümü noktasında katkıları olduğu için çok mutlu olduklarını belirterek; sözlerini şöyle özetledi: “Seçim meydanlarında Sayın Başkanımız, Megakent’in tapu sorununu çözeceğini söylemişti ve bu sorun aşıldı. Bundan sonra hep birlikte diğer sorunları da çözümleyeceğiz. Toplum içinde duyuyoruz. Söz verildi yapılmadı şeklinde dolaşan sözler var. Hiç şüpheniz olmasın. Biz asla yapamayacaklarımızı yaparız, yapabileceklerimizi de yapamayız demeyiz.”
“Metrobüsle ilgili de taahhüt edilenden zamandan daha fazla bir gecikme oldu. Hepimiz görüyoruz ki dünya ekonomik bir buhran yaşıyor. Yunanistan, Portekiz gibi ülkelerin ekonomileri iflas etti. 2011 yılında da Metrobüs’ün halkımızın hizmetine sunulması için hep birlikte çalışma ve gayret gösteriyoruz.”
 
 
Uzun’dan Megakentlilere Tapu Müjdesi
 
Megakent’teki insanların en büyük sorununun tapu sorunu olduğunu ifade eden Başkan Uzun; 2 binden fazla hemşerimiz yıllardır bu sorunla yaşadı. Şu an 400 kişi kat ittifakı aldı. 400 tanesi de alacak. Teknik detaylara girmeyeceğim. Önemli olan neticedir” şeklinde konuştu.
Belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanlarının da törene katılmasını değerlendiren Uzun, düşüncelerini; Beylikdüzü’nde nezaket, saygı çerçevesinde yönetmeyi bilen ama aynı zamanda yerine göre nezaket ve saygı dâhilinde muhalefet etmeyi başaran insanlar var. Hepsinizin burada olması gerçekten demokrasi adına takdir edici. Beylikdüzü’nün birçok güzelliği var. Türkiye ve İstanbul ortalamasının üstünde eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşması ilçemizin değerini daha da arttırıyor” şeklinde ifade etti.
 
Törene, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, başkan yardımcıları, başkan danışmanları, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Celal Babayiğit, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanları, meclis üyeleri ve tapu aalmaya hak kazanan çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim