İhlas Eğitim Kurumları “2009-2010 Yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerleri” başladı.

PROF. DR. ORHAN KURAL: “ ‘ÖNCE ÇOCUKLARI EĞİTİN’ GÖRÜŞÜNÜ KABUL ETMİYORUM... BENCE BÜYÜKLERİN EĞİTİLMESİ LAZIM” 

İhlas Eğitim Kurumları “2009-2010 Hizmet İçi Eğitim Seminerleri” başladı. Seminere Prof. Dr. Orhan Kural, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji idarecileri, öğretmenleri ve personeli katıldı. 

İhlas Koleji Bahçelievler Kampusü’nde yapılan seminerin ilk gününde bir konuşma yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, “Eğitim yılına başlamadan yapmış olduğumuz tüm bu hazırlıklar, sürekli bilgi güncellemesi yaparak eğitim verdiğimiz öğrencilerimize daha çok faydalı olmak içindir. Geleceğine güvenle bakan her öğretmen iyi öğrenci yetiştirecektir.” dedi.  

Başarılarının temelinde öğrencilerle tek tek ilgilenen bir anlayış olduğunu anlatan İhlas Eğitim Kurumları  Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji olarak 20 kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini, birebir eğitimle de öğrencilerin eksiklerinin giderildiğini söyledi. İhlas Kolejlerinde eğitim alan her öğrencinin bir hobisi olması gerektiğini de belirten Hami Koç, 'Biz öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olmasında ve sosyalleşmesinde, spor ve diğer faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Ders dışı saatlerde her öğrencimizin en az bir spor dalında veya diğer etkinlik ve kültürel faaliyetlerde yer alması için çalışıyoruz' dedi.  

Seminerin ikinci bölümünde “Çevre ve Eğitim” konulu konferans veren İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, “Hoca olmak makamında oturmak değil, halkla iç içe, halkın eğitimi için koşturmak olmalı... Sadece okullarda değil, sokaklarda konuşuyorum, tutukevlerinde konuşuyorum, halk eğitim merkezlerinde konuşuyorum, camilerde halka konuşuyorum. ‘Önce çocukları eğitin’ görüşünü kabul etmiyorum... Bence büyüklerin eğitilmesi lazım. İlkokuldaki öğrenciler zaten masum, onları bozan büyükler” dedi. 

Hayatı boyunca pahalı ürün almadığını ifade eden Kural, "Hayatımda pahalı bir iğne dahi almadım. Üzerimdeki gömleğin fiyatı 3 TL. Babamdan kalan takım elbiseleri giyiyorum ve iftihar ediyorum. Şunu bilin ki, kimse zenginliğiyle anılmayacak, eserleriyle anılacaktır" diye konuştu.  
 
Kural, çevrede yaşayan canlılara değer verilmesi konusunda büyüklerden duyarlı olmalarını isteyerek, "Yaşayan her şey değerlidir, yok etmeye hakkımız yok. Kaçınız dışarıdaki hayvanlara su veriyorsunuz? Ne olur hayvanlara su verin. Türkiye'de her yıl 25 milyon hayvan dışarıya atılıyor. Bence bir kedinin, lüks bir araba kadar değeri vardır. Her hayvanın bir karakteri vardır, onlarla oynamayalım. Beslediğimiz hayvanları sokağa bırakmayalım" şeklinde konuştu.
 

Yapılan konuşmaların ardından kurumda 10 yılını doldurmuş olan personele ve Prof. Dr. Orhan Kural’a seminere katkılarından dolayı İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç tarafından plaket verildi.

Editör: TE Bilisim