Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, Belediyede çalışan kamu personeline Yerel Yönetimlerde Etik Davranış İlkelerini anlattı.

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç göreve geldiğinden bu yana, belediyecilik hizmet kapsamlarına dâhil ettiği Hizmet İçi eğitim seminerlerine de çok önem veriyor. Bu çerçevede Belediye Meclis Salonunda 24 Eylül Salı günü etik davranışlarla ilgili bir seminer verildi. Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Birim Müdürleri ve Belediye Personeli katıldı.

Geniş bir kapsamda ele alınan Etik Sorunsalı, dia ve pasajlar halinde görsel olarak perdeye yansıtılırken, alanında uzman eğitimcinin akıcı bir üslupla açıkladığı maddeler, konunun öneminin büyüklüğüne dikkatleri çekti. İzleyenlerin de soru ve benzeri ifadelerle katılıma açıklık getirmeleri, eğitim seminerine ayrı bir renk kattı.

Şen, yeryüzündeki tüm ülkelerde az veya çok etik sorunsalı olduğunu dile getirerek, maalesef ülkemizde de bu tür davranışların önüne geçilemediğini söyledi. Eğitim ve doğru bilinçlenme ile bu sorunun gün geçtikçe azaldığını ifade eden Şen, en iyi denetçinin kişilerin vicdanı olduğunun altını çizdi.

Şen, “Sadece kamu kuruluşlarında değil, pazarcısından tamircisine kadar toplumların her alanında etik sorunsalı yaşanmakta. Bunların önüne ancak erdem mekanizmamızı kullanarak geçebiliriz” dedi. Şen erdemleri; Basiret, Adalet, Metanet ve Ölçülülük olarak sıraladı.

Yaşanmış örneklerle konuya renklilik katan Şen, insanların iyi niyetlerle aralarında yaptıkları hediyeleşmelerin bile yanlış yönlere çekilerek, art niyetlere zemin hazırlayabileceğinin de imkân dâhilinde olduğunu söyleyerek, çok dikkatli olunmasını vurguladı. Görünüşte masum olan bir davranışın değişik algılara zemin hazırlayan gri zeminler oluşturduğunu söyleyen eğitimci, geriye dönüşün olmadığı durumlarla her an karşılaşabileceğimizi ifade etti.

Eğitim sunumu Şen’e katılımlarından dolayı “Kâğıthane Tarih Envanteri” kitabı ve ilçeyi temsil eden kristal lale figürlü teşekkür plaketi takdim edilmesinin ardından son buldu.

Eğitim seminerine katılan personel, bu tür programların oldukça faydalı olduğunu ifade ederek, Başkan Kılıç’a teşekkür ettiler.



 
Editör: TE Bilisim