İstanbul Üniversitesi (İÜ), toplumun bazı kuşkularını gidermek için Türkiye'deki genetiği değiştirilmiş organizmalarla (GDO) ilgili bir araştırma yaptı.
Yapılan analizde,moleküler yöntemlerle 11 çeşit yemile soya ve mısır kaynaklı 25 ayrı çeşit gıda incelendi. İncelenen gıdalar arasında bebek mamaları, işlenmiş ürünler, çerezler, cipsler, soya sütü, unlar, nişastalar, mısır ve konserveler yer aldı.
AB'YE UYUMLU
Sonuçları değerlendiren İÜ Fen FakültesiMoleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şule Arı, "İncelediğimiz gıdaların içerisinde uygun görülen miktarlar ve çeşitlerle ilişkili herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim