Atanmışların Seçilmişlere Zulmu İşte Bu Olsa Gerek

Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde atanmışlar halkın oyları ile seçilmiş idareceilere karşı bu tür bir saygıszılık yapamazlar.

Ülkenin bir numaralı yöneticisi ve aynı zamanda TSK.nın Başkomutanı olan  Cumhur'un yani halkın başı olan Cunhurbaşkanının davetine icabet etmeyen TSK mensupları sadece saygısızlık değil aynı zamanda EMRE İTAATSİZLİK de yapmışlardır.

Silahlı gücü elinde bulunduran ve hepimizin peygamber ocağı olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu güçlerine dayanarak biz de silah var biz gerekirse BAŞKOMUTANIMIZ olan Cumhurbaşkanının davetine bile icabet etmeyeiz diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Respsiyonunu protesto edip katılmamalarını bir vatandaş olarak doğru ve haklı bir davranış olarak görmüyorum.

Halkın parası ile alınan silahlara güvenerek yine halkın seçerek ülkeyi yönetin dediği idarecilere karşı atanmış TSK mensuplarının kafa tutmaları hiç kimseye yararı yoktur.

Kılık Kıyafet Gerekçesi 

Resepsiyona katılan kişilerin giydiği kılık ve kıyafetini öne sürerek davete icabet etmemek kimsenin haddine değildir.Her kes ne giyeceği konusudna özgürdür.Bu çağda başkasının giyim ve kuşamına karışmak çağ dışı bir uygulamadır. Hele hele bu gerekçeye sığınan TSK üst düzey yönetimini anlamak hiç de kolay değil. Askere alınan gençlerimize Anneniz örtülümü değil mi diye sormayan iradenin başka yerlerde bunu sorgulamaları KOSKOCAMAN bir çelişkidir.

Ülkesinin geleceğini düşünen bir yurttaş olarak artık bu basit ve anlamsız gerekçelerle ülkemizi meşgul etmeyi bırakalım.Asıl yapılması gereken en önemli konu Ülke olarak ilimde ve bilimde nasıl ilerleriz diye kafa yormamız hepimiz için daha doğru bir davranış olur diye düşünüyorum.

Temennim ve isteğim TSK.nın bu anlamsız protestolarını bir kenare bırakarak BAŞKOMUTANINA ve halkına karşı daha duyarlı olmasını gelecek 29 Ekimlerde görmek istediğimi vurgulamak isterim.

Hüseyin Çetiner  / İstanbul Times Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

 

 

Editör: TE Bilisim