Maltepe’ye ilk birincilik

Geçmiş yıllarda halk oyunları karşılaşmalarında ilköğretim kategorisinde birincilik kazanan Maltepe, bu kez Maltepe Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi sayesinde liseler arası karşılaşmada da bölgesel zaferin sahibi oldu. Türkiye karşılaşması öncesinde moral depolamak isteyen ekip, öğretmenleri ve Milli Eğitim yöneticileriyle beraber Başkan Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

İlk Türk Alman Folklor Grubu’nu Kurdu


Türk kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini kuvvetlendirmek için yirmi beş yıl önce Münih’te kurulan İlk Türk Alman Folklor Grubu’nun öncülüğünü yapan Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, üç ay gibi kısa bir sürede hazırlanarak birinci olan ekibi tebrik etti. Başkan Kılıç, “Bu kadar kısa sürede elde ettiğiniz büyük başarıyı takdirle karşılıyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Gaziantep yöresi oynayan ekip, Türkiye birinciliği için 30 Mayıs’ta Adana’da yarışacak. Türkiye birinciliği için tüm ekibe dizüstü bilgisayar sözü veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ekibin Adana yolculuğu için ellerinden gelen desteği de vereceklerini söyledi. Başkan Kılıç, ekipteki öğrencilere kabartmalı dünya atlası ve öğretmenlere de kalem seti armağan etti.



 
Editör: TE Bilisim