Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki kurslara katılarak YGS'ye hazırlanan öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından verilen yemekte buluştu. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Başsavcı Ahmet Akkaya ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Sınav stresini azaltmak ve öğrencileri üniversite sınavına hazırlama noktasında motive etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencileri hitap eden Başkan Usta, “Sizler üniversiteye girmeye aday, ilçemizin gözbebeği gençlerisiniz. Sizlerin geleceğin güçlü Türkiye’sini kurmak gibi bir sorumluluğunuz var. Bizler de sizlere her türlü desteği sağlamakla mükellefiz. İlçemizdeki eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla YTÜ’ye bina tahsis ederek bir fakültesinin açılmasını sağladık. 3761 liseliye 565 bin TL, 1000 üniversiteliye 400 bin TL nakdi yardım yaptık. 8 adet Bilgi Evi’nde, 8 bin gencimize YGS’ye hazırlık kursu da dahil olmak üzere 25 farklı kurs verdik. Sizlerin başarısı arttıkça bizler de sizlere daha çok destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Usta sözlerini, “İnşallah bütün çocuklarımız sınavı kazanır. Türkiye’de üniversite okuma imkanları artık çok arttı. Daha gelişmiş ve dinamik bir Türkiye için çocuklarımızın, gençlerimizin okuması gerekiyor. Ben sınava giren bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum” diyerek tamamladı.  
Bir gitar dinletisinin de yer aldığı programda öğrencilerin taleplerini dinleyen Başkan Usta, onlarla birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. 
Editör: TE Bilisim