Kaliteli eğitim programına, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, şube müdürleri ve tüm okul müdürleride hazır bulundu.

Kahvaltılı iletişim toplantısında okul müdürlerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,kaliteli eğitimin önemini dile getirdi. Okul müdürleri ilçedespor lisesi ve fen liselerinin olmadığını ve bu yılki eğitim döneminde Suriye’den gelen öğrencilerinde yoğunluğundan sınıfların mevcudun üstünde olması nedeni ile zorluk çektiklerini dile getirdiler. Müdürlerin sorun yaşamadıkları konu ise öğretmen sıkıntısının olmadığı, öğretmen sayısının yeni atamalar ile yeterli olduğu söylendi.

Eğitimin, öğretimin önemine dikkat çeken Başkan Kadıoğlu, “Bizim kadar okul yapılan bir ilçe yok. Eğitimi sonuna kadar destekliyoruz. İlçemizde öğretmen sıkıntısı yok. Şuanki durumuyla eğitici kadrosu noktasında bunu söylemek mümkündür” Dedi. Kadıoğlu, Okullar ve Eğitimlerle ilgili hertürlü yatırımları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Toplantı sonunda okul müdürlerinin sosyal geziler düzenlemek istediklerini, fakat maliyetinin yüksek olduğunu söylerken, “artık bir telefonla maliyetsiz şekilde öğrencileri belediyenin desteği ileher geziye götürebiliyoruz” dediler. Müdürler böyle bir destek sunduğu için Başkan Kadıoğlu’na teşekkür ettiler.
 
Editör: TE Bilisim