Başbakan Erdoğan AK Parti İl Merkezinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan 'KKTC'deki yargı süreci ile ilgili yorum yapmam' dedi.

Başbakan Erdoğan : " 1 Mayıs'ın tatil edilmesi için bakan arkadaşlarıma talimat verdim. Bu bir yargı sürecidir bu konuyla alakalı benim bir açıklama yapmam doğru değil. Yargı gerekeni yapacaktır.

KKTC'DEKİ YARGI SÜRECİ İLE İLGİLİ YORUM YAPMAM

Muhalefetin tavrı ortadır. Bizim muhalefetimiz siyaha beyaz, beyaza siyah demeye alışmıştır. Bu da bunun ayrı bir örneğidir. Temenni ederim ki Türk halkı beyaza beyaz demeyi öğrendiği gün çok şeyleri aşacağız ve başaracağız.

KARABAĞ SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Ben en son bu konu ile ilgili Londra'da açıklama yaptım. Bizim bir yerde bu süreçle bağlı yaşadığmıız sıkıntısı var. Şunu çok açık net söyledim. Azerbaycan - Ermenistan arasındaki bu sıkıntı aşılmadıkça Türkiye - Ermenistan arasındaki bu süreci aşmamızda zorlaşır. Biz şuanda alt düzeyde teknik görüşmeler yapılıyorsa bunun sebebi Azerbaycan ve Ermenistan sürecinin biraz daha önünden gitmektir. Minsk Üçlüsü diye adlandırılan, ABD Fransa ve Rusya'nın çözemediği bir süreç var. Bu üçlünün bu işi başarması. Temennimiz bu ki ne yazıkki şuana kadar başarılamadı. Rusya Federasyonu, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Türkistan. Bizim Cumhurbaşkanımızın Ermenistan ziyareti, benim ziyaretlerim, Davos görüşmelerimiz. Bir süreç ilerliyor. Gerek CHP'nin gerek MHP'nin gerek diğerlerinin yaklaşımlarını çok kınıyorum. Onların bugüne kadar akıllarından geçiremediklerini biz yapıyor ve adımlarını atıyoruz. Onlar ne derse desin biz bildiğimizi yapacağız ve çözümsüzlüğü hiçbir zaman çözüm olarak görmeyeceğiz. Bizim işimiz çözüm bulmaktır. Türkiye çzümsüzlüklerin içinde yoğrulan zamanını kaybeden bir ülke olamaz ve olmamıştır.

Ben milletvekili arkadaşımın kullandığı ifadenin bu anlamda bir ifade olup olmadığını bilmiyorum. Ancak terör örgütünü övecek veya masaya getirecek bir ifada kullanacağına yer vermiyorum inanmıyorum. Partimizin bölücü terör örgütüne karşı nasıl bir mücadele vediğini ve muhalefetin nasıl suskun kaldığnı görüyorsunuz.

Ben arkadaşımında böyle bir ifade kullanacağına ihtimal vermiyorum. Diğer konuya gelince Dünya'da her liderin dinlenme hakkı vardır. Bende bir seçim maratonundan çıkmayı bırakın bizim iznimiz yok. Ama sizler izin yapıyorsunuz. Bende insanım benimde ailem var. Bende bir kaç gün ailemle ve çocuklarımla kendimi dinleme fırsatını bulayım. O bakımdan eğer bizi ben yurt dışına çıkmam ülkemde geçiririm. Zaten sizler beni yalnız bırakmazsınız.

Savcıların hükümeti görevden alma tasarrufu var mı hayır!

Henüz Ruhban okulu ile ilgili henüz bir çalışmamız yok olursa bununla ilgili açıklama yaparız. "dedi.

Editör: TE Bilisim