İstanbul’da bir gazetede yer alan, 13 kişinin öldüğü İkitelli TIR parkını yutan suyun, askeri bölgedeki bir göletin yarılmasından kaynaklandığı iddialarını Başbakan Erdoğan yanıtladı. Erdoğan, kastedilen göletin o hasarı yaratamayacağını belirterek, “Hemen orada faturayı askere kesmenin anlamı yok” dedi.

 

Hürriyet'in haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı, dini yayınlar fuarını gezdi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, hasar bölgelerini gerekirse afet bölgesi ilan edebileceklerini de belirterek, şöyle konuştu: ”Afet Bölgesi yapmak suretiyle Bakanlar Kurulu kararıyla buralarda her türlü yıkımı yapabiliriz.

 

GÖLET O HASARI YAPMAZ

 

Bakın bazı gazeteler şunu da yazdı. Ona da katılmıyorum. ‘Askeri bölgenin içindeki gölet yarıldı, taştı ve bunun etkisiyle de aldı tırları götürdü.’ Oraları da gördüm. O gölet böyle bir hasarı meydana getirecek gölet değil. Yarılma oldu ama karşısında doğal set var. Doğal set olduğu müddetçe alıp da bu süreklemeyi yapamaz. Hızı kesiyor. Burada dürüst olmamız gerekiyor. Hemen orada faturayı askere kesmenin anlamı yok. O da yanlış bir şey.”

 

GÖLET MESELESİ VAKİT’TEN ÇIKTI

 

Vakit Gazetesi, dün, İkitelli’deki sel faciasına askeri bölgedeki göletin yol açtığı yönünde bir haber yayımladı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İkitelli’de çok sayıda can alan sel faciasında faturayı, yakındaki askeri bölgede bulunan suni gölete çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ’nin, taşkının Topkule Kışlası’ndaki göletin ‘patlamasıyla’ başladığı yolunda değerlendirmesi olduğunu açıkladı. İddiayı yalanlayan askeri yetkililer ise, göletin küçük olduğunu, taşkının bentten önce başlayıp, önüne çıkanı sürükleyerek devam ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim