Başakşehir’in dört farklı noktasında oluşturulan Ramazan Etkinlik alanlarında gerçekleştirilen gösterilere ilgi büyük. Başakşehir 4. Etap Sular Vadisi, Bahçeşehir Gölet Bölgesi, Başakşehir 1. Etap Yürüyüş yolu ve Şahintepe Mahallesi’nde oluşturulan alanlarda çeşitli etkinlik düzenleniyor.
 
Çocuklar için kukladan Hacivat-Karagöz’e, çocuk tiyatrosundan çeşitli sahne yarışmaları başta olmak üzere Türk Sanat Müziği’ne, ilahiden Türk Halk Müziği’ne birçok etkinlik vatandaşlarla buluşuyor. Alanlarda açılan standlarda kent esnafı ürünlerini sergiliyor, pamuk helvacılar, macuncular bu alanların sokaklarını süslüyor. İftar Sonrası alanlara akan vatandaşlar bir yandan dinlenirken bir yandan Ramazan neşesini birlikte paylaşmanın keyfini yaşıyor.
 
Müzisyen Orhan Aykut’tan Tiyatro sanatçısı İsmail Yeşilbağ’a, Mistik Rock sanatçısı Burak Ahıskalı’dan TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Alp Arslan’a, Tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Koca’dan Türk Halk müziği sanatçısı Necdet Kaya’ya ve Mısırlı müzik gurubu Mısır Nil Grubu’na kadar birçok sanatçının yer aldığı program Ramazan sonuna kadar sürecek. Bazı etkinlik alanlarında yerel halk sanatçılarının da katıldığı programlarda Ramazan neşesi hep birlikte paylaşılıyor.
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  iftarını, mahallelerde, rastgele girdiği evlerde hane halkıyla birlikte yaptıktan sonra etkinlik alanlarının ziyaret ediyor, vatandaşlarla buluşuyor, sohbetler ediyor ve sorunlarını dinliyor.
 
Başakşehir Belediyesi Ramazan Ayı boyunca yaşlılık, engel ve diğer nedenlerle sıcak yemek yapamayan muhtaç vatandaşlara yaptığı sıcak yemek servislerinden oldukça memnun olan vatandaşlar, iftarını açmak için rastgele seçip girdiği evlerde Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile karşılaşmaktan oldukça memnun.
 
Mevlüt Uysal,  çat kapı yaptığı bu iftar ziyaretlerini: “Ramazan; insanları kaynaştıran, hoşgörüyü zenginleştiren, insanın sabrını derinleştiren, tılsımlı bereketiyle paylaşımı artıran Mübarek bir ay. Bu Mübarek Ay’da vatandaşlarımızla birlikte olmak, onları hanelerinde ziyaret etmek istedim. Vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz ama yine de sorunları bizler gibi bizzat yaşayan vatandaşlarımızın dilinden dinlemek, yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağlaması açısından, bize de büyük bir moral oluyor. Vatandaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz” diyerek açıklıyor.
 
Başakşehir Belediyesi, bir yandan daha önceden belirlediği yaklaşık 5-6 bin aileye kuru gıda-erzak- yardımının dağıtımını sürdürürken diğer yandan da 250-300 aileye de iftarda sıcak yemek, sahurda da kahvaltılık servisi yapıyor.
Editör: TE Bilisim