İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’nın Şirketlerinden KİPTAŞ, Başakşehir’de son derece modern bir yaşam alanı daha oluşturuyor. Metrokent projesinin tanıtım toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katılımıyla Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törende Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman ile vatandaşlar da yer aldı.

İstanbul’un en büyük ve modern yaşam alanlarnıdan birini oluşturacak Metrokent projesinde; 1-+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklüklerde 1480 daire yer alıyor. Başakşehir 5.Etap’ta yer alan proje, metro bağlantılı olarak inşa edilecek. Metrekare fiyatı yaklaşık olarak 1.850 TL- 1.900 TL arasında değişen daireler 24 ay sonra teslim edilecek. İstanbullular, Başakşehir Metrokent konutlarına 1,05 kredi oranı ve 120 ay vadeye varan çeşitli ödeme seçenekleriyle sahip olabilecekler. Metrokent’te kapalı yüzme havuzu, özel rekreasyon alanları, alışveriş merkezi, çocuk oyun alanları, sosyal tesis, fitness center, masaj salonu, sauna, kapalı-açık otoparklar ve 24 saat özel güvenlik hizmetleri da bulunacak.

Başkan Topbaş; “Krize rağmen yatırımlara devam ediyoruz…”

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyadaki küresel krize ve ekonomideki daralmaya rağmen şehrin gelişmesi için yatırımlara devam etmek zorunda olduklarını belirterek, “Yerel yönetimler olarak ekonomik daralma sürecinde bir panik durumuna geçip işleri durdurma aşamasına gelirsek, bu durum İstanbul’un ve Türkiye’nin ekonomisinde ciddi daralmaları paralelinde getirir. Adımlarımızı dikkatle atıyoruz, ancak bir yandan da yatırımları devam ettiriyoruz” dedi.

Konut sektörünün bütün sektörlerin önünde lokomotif olduğunu ve KİPTAŞ’ın bundan sonra da konut yatırımlarına devam edeceğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, metroya sıfır noktasında inşa edilecek olan Metrokent’ten İstanbul’un her bölgesine erişim imkanı bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu; “KİPTAŞ kalitesiyle, başarısıyla İstanbulluların tercih ettiği önemli bir şirketimiz. 2004 yılında göreve geldiğimizde, o güne kadar 20 bin konut yapmıştı. Geride bıraktığımız 5 yıllık dönemde ise 30 bin konuta başladık ve büyük bir bölümünü bitirdik. KİPTAŞ, bu projenin ardından Maltepe’de 2 bin 500 konutluk yeni bir projeye başlayacak. Ardından diğer konut projelerimiz sürecek. Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde başlattığımız deprem dönüşüm projesinin temelini de 1 ay içinde atıyoruz. Bugün satışına başladığımız Metrokent Konutları’nın inşa edileceği Başakşehir, 4 ayrı istasyondan bağlantılı modern bir metro hattına kavuşuyor. İnşallah 2010 yılı içerisinde devreye alacağımız bu metroyla, Metrokent’te konut sahibi olacak vatandaşlarımız İstanbul’un herhangi bir noktasına rahatlıkla gidebilecek.”

Konutlar aynı kalitedeki evlerden daha ucuz…

Birim fiyatı 1850 lira olan KİPTAŞ konutlarının aynı kalitedeki diğer konutlardan yaklaşık 400 lira civarında daha ucuza satıldığına dikkat çeken Başkan Topbaş, amaçlarının üst gelir gurubuna ürettikleri konutlardan elde ettikleri gelirle daha çok sosyal proje üretmek olduğunu kaydetti. Kadir Topbaş, “Amacımız mümkün mertebe bütün vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak. Kaçak yapılanmaya fırsat vermeyecek şekilde konut edindirmek ve konut alanında İstanbul’a, Türkiye’ye öncülük etmektir. Yaptığımız konutlarla bu kentin ekonomisine de ciddi bir katkıda bulunmuş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Metro yatırımları öncelikli…

Yaşanan küresel krize rağmen İstanbul’daki metro yatırımlarının durmadığının ve yeraltında binlerce kişinin 24 saat esasıyla çalıştığının altını çizen Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz yüzeyden yerin 30-40 metre altındaki bu hummalı çalışmaları göremiyoruz. Ama İstanbul’da 54 kilometre metro inşaatı hızla devam ediyor. İstanbul’da yaşamı kolaylaştırmanın yolunun metrodan geçtiğini bildiğimiz için çalışma yoğunluğumuzu raylı sisteme göre ayarladık. Yani İstanbul’da ulaşımla ilgili çalışmalarımızı asla durdurmadık. Metro istasyonlarımız adım adım İstanbulluların hizmetine girecek. Sadece 2010 yılında hizmete alacağımız Bağcılar-Kirazlı-İkitelli-Olimpiyat Köyü-Başakşehir Metrosu’nun bize maliyeti 1 milyar 136 milyon dolar. Bugün nüfus, kent hareketliliği ve araç sayısı geçmişe oranla çok ciddi artmasına rağmen, trafikte geçmişteki sıkıntılar yaşanmıyor ve geçmişte olduğu gibi tek çift plaka uygulamasından bahsedilmiyor. Öte yandan, Başakşehir’deki yeni yaşam alanlarını da ulaşım akslarına paralel olarak planlıyoruz.  TOKİ ile birlikte Kayabaşı bölgesinde yapacağımız konutlara da metroyu ulaştırmayı programa aldık.”

Editör: TE Bilisim