Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGAD) ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla düzenlenen; ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik ödüllü matematik ve fen bilimleri dalında gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim" Proje Yarışmasında Başakşehir Fatih İlköğretim Okulu Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencilerinden Ahmet Cemil Coşan ve Yusuf Can Sezer'in hazırladığı proje Türkiye finallerinde yarışacak.

 

Okul yöneticileri ve öğretmenleri başta olmak üzere Fen Bilgisi öğretmeni Şenel Işık Erdal'ın teşvikleriyle bu yarışmaya hazırlanan öğrencilerin projeleri önce İstanbul'da yarıştı. Yarış sonrası 81 projeden ancak 9'u seçilebildi. Seçilen 9 projeden üçünün sahibi de Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu idi.

 

"Bu Benim Eserim" Proje yarışmasına, projeleriyle katılan okullar ve öğrencilerin projeleri, önce İstanbul Bölge Bilim Kurulu tarafından değerlendiriliyor ve bu değerlendirmelerin sonucu projeler elenerek Türkiye finalinde İstanbul'dan katılacak projeler belirleniyor.

İstanbul'dan katılan 81 proje içinden seçilen 9 projenin üçünün sahibi Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu oldu.

 

Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 59 derslikli 2300 öğrencisi bulunan bir okulumuz. 81 öğretmeni bulunan okulumuzun başarı grafiği giderek yükseliyor. Bu başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyor ve bütün emekleri için öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Geçen yıl ilköğretim 6-7-8′inci sınıflarda okuyan öğrencilerin matematik ve fen bilimleri dallarında hazırladığı 12 bin 632 Fen Bilimleri, 5 bin 681′i de matematik dalında olmak üzere 18 bin 313 projenin başvurduğu "Bu benim eserim" proje yarışmasının ödül törenleri 14 Mayıs 2009'da Ankara'da yapılacak.

Editör: TE Bilisim