Başakşehirli Can Dostlara,
 
İlk Belediye Başkanı Mevlüt Uysal
 
İstanbul’un yeni ilçelerinden birisi olan Başakşehir halkı ilk kurucu belediye başkanları olan Av.Mevlüt Uysal’ı % 39 luk bir oy ile başkan seçerek bir nevi hizmet ve kalkınmaya evet dedi.
 
Bazıları hemen diyecek ki başka partiye mensup biri belediye başkanı olarak seçilseydi hizmet olmayacak mıydı ? elbette ki hizmet olacaktı.Ancak Büyük şehir Belediye başkanı ile aynı partiye mensup bir ilçe belediye başkanının yapacağı hızlı hizmet ile muhalefet partisine mensup birisinin yapacağı hizmetin hızlı yapılması arasında fark olabileceğini düşünüyorum.
Bu durum insan fıtratına da ters değil.Birbirini tanımayan bilmeyen iki belediye başkanın tanışma ve stillerini öğrenmeleri en az altı ay alır.Oysa aynı partiye mensup başkanların bu dezavantajları daha işin başında çözdüğünü söylemek muhalefet partisine mensup başkan adayını tehdit değildir.
Türkiye bir kanun devletidir.İşleyişin nasıl olacağı zaten belli kural ve kaideler etrafında yapılır.Bu kurallar belediyelerin gelir ve giderlerinin nelerden ibaret olduğunu da belirlemiştir.
Uysal ve ekibi seçim süresince çok renkli ve güzel bir seçim kampanyası yürüttüler.Çalışma sonunda başarının gelmesi ayrı bir güzellik olsa gerek.
Uysal ve ekibinin ilçeye yararlı hizmetler yapacağını umarken hayırlı ve doğru işlerin de hem şahsım hem de yayın grubum olarak yanlarında olacağımız peşinen bilmelerini isteriz.
 
Halk Ak Parti’ye Çok Umut Bağlamış
 
Altınşehir,Güvercintepe,Ziya Gökalp,Kayabaşı,Bayramtepe ve Şahintepe’de ki halk ile yaptığım bir bire sohbetlerde Ak parti’ye güvendikleri için oy verdilerini söylediler.
Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın (5 yıl X 365 = 1825) 5 yıl sonra halkın karşına geçip
mazeret anlatmasını istemeyen halk biz hizmet için ak partiye evet dedik dyor.
Hatta halkın içinde otuz beş yaşlarında berisi beş yıl demek 1.825 gün demektir başkanlığı devralmak tatiller izinler hastalık vs.derken bir yıl heba oluyor.Yani başkan ne yapacaksa 1.500 gün içinde yapmalı diyerek olayı özetliyordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Mehmet Kaban 
 
Belediye Başkan adayı Mehmet Kaban ve ekibi de gayet güzel ve verimli bir kampanya yürüttüler.Ancak Bahçeşehir belediye başkanı Kemal bey’in Başakşehir’e belediye başkan
adayı olmaması toplumda Kemal bey CHP’nin burada belediye başkanlığını alamayacağını düşündüğü için aday olmadı izlenimi verdiği için CHP burada bir darbe aldı.İkincisi de Kaban ve ekibi eylem ve söylemlerini seçmene anlatacak yeterli zaman bulamadılar.
Kaban’ın diğer bir dezavantajı da teşkilat mensuplarının seçmen iknasından çok seçim bürolarında meclis üyelikleri sırasını tartıştıklarını gördüm.Bu ve benzeri yersiz tartışmalar yerine Saadet Partisi teşkilatı canla başla çalışsalardı seçimin galibi olabilirlerdi.Mehmet Kaban’ın aldığı %c 31 lik oy oranının gayet güzel olduğuna da inanıyorum.
 
Tamam İnşallah,Hadi Bismillah,Dediler ve Çok Çalıştılar Ama Olmadı
 
Kıt kaynaklarla müthiş bir seçim kampanyası yürüten Salih Beşir ve ekibi gerekten samimi ve ihlaslı bir çalışma ortaya kodular.Ancak % 11 oy alarak toplamda 12 bine yakın oy aldılar.
Kısmet değilmiş demek en doğrusu bence.Çünkü yağmurlu bir gecenin sabahına doğru tam sat 4 de matbaaya basılan gazeteleri kontrole giderken tamamen gönüllü esasına göre TAMAM İNAŞALLAH Pankartları asan insanları görünce bu şevk ve heyecanın en az % 15 oy alarak 15- ile 20 bin oy’un SP için zor olmadığını düşündüm.Fakat seçmen benim gibi düşünmemiş ki SP ye ancak toplamda 12 bin oya yakın destek verdi.Bu oran SP teşkilatları içinde az değil.Hem Türkiye ortalamasının üzerinde hem de İstanbul’un .Yani Beşir ve arkadaşlarının çalışması boşa gitmiş değil.En azında burada 12 bin seçmenin SP ye evet dediğini biliyoruz.Bravo Salih Beşir’e ve ekibine diyorum.Allah işlerini rast götürsün der bir başka bahara TAMAM İNŞALLAH Diyorum.(Tamam inşallah ve Hadi Bismillah seçme bir gün kala asıldı ve çok beğendim.Gerçi ta Refah zamanından beri tamam İnşallah deniliyordur ama yinede güzel di.)
 
İstanbul’da Sürpriz Yapan Parti’nin Başakşehir Adayı Mehmet Şamil Altan
 
DTP İstanbul’un birçok ilçesinde üçüncü parti olarak asıl sürprizi yapan partidir.Birçok ilçede hem MHP’den hem de Sadet partisinden daha fazla oy alarak müthiş bir çıkış yakaladılar.
Esenyur’ta % 15 (30 Bin Oy)Zeytinburnu’nda % 7.4 (10 bin oy)Başakehir DTP Adayı Mehmet Şamil Altan ‘da iyi bir çıkış yakalayarak yaklaşık olarak % 10’a yakın bir oy alarak tam 10 bin oy aldı.İçine kapanık bir parti olarak görülse de DTP ‘nin hatırı sayılır bir oy potansiyeli olduğu bu seçimde görüldü.Bu sonuçlarla DTP artık metropollerde de varım diyerek siyaset arenasına iyi bir çıkış yapmş oldu.
 
MHP adayı Zeki Bulgan
 
Her ilçede olduğu gibi MHP Başakşehir’de genel seçimde aldığı oy kadar oy alamamıştır.Kitle partisi olmasına rağmen DTP kadar oy almayışı şaşkınlık yaratan MHP nin metropollerde şansı olmadığını kanıtlamış oldu.
 
Seçim sonuçlarının Başakşehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.
 
 
  
Editör: TE Bilisim