22 Mart Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş ve İlçe Belediye Başkanlarının katılımlarıyla Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Türkiye İş Kurumu İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun tarafından imzalanan protokole göre Başakşehir Belediyesi artık İŞKUR’un bir şubesi gibi çalışacak.
 
Bu protokol ile iş veya eleman arayanlar, Başakşehir Belediyesi’nin Süper Hizmet Masası’nın İŞKUR birimine başvuracak, iş veya eleman arayanların profiline uygun açık işler sorgulanacak, talepler alınacak ve gerekli işlemler yapılacak.
 
İŞKUR Birimi’nde, ayrıca İşsizlik Sigortası Başvurusu talep dilekçeleri sistemi girilebilecek ve gerekli sorgulamalar yapılabileceği gibi işgücü uyum programlarına başvuru yapılabilecek.
 
Protokolün imzalanması nedeniyle bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,  bu çalışmanın işsizlik sorununun çözümüne yönelik bir çalışma olduğunu belirterek: “Zaten işsiz vatandaşlar belediyelere başvuruyor ve iş talebinde bulunuyorlar. Bu nedenle onlar da sıkıntı çekiyorlar. İş ve işçi bulma kurumumuzu yerellere taşıyarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve yerinde hizmet vermek istiyoruz” diye konuştu.
 
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yaptığı konuşmada; “Bakanımızın da söylediği gibi, işsiz vatandaşlarımız bize geliyor ve iş talep ediyorlar. Bu protokolle Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin azaltılması ve önüne geçilmesinde yerel yönetimler olarak işbirliği içinde olacağız. Herhangi bir işsizimiz belediyemize geldiğinde kaydını yaptırabilecek, mesleki eğitim almayı düşünüyorsa alabilecek, mesleki eğitimlerle ilgili bilgi alabilecek, şayet işsizlik ödeneğine müracaat yapabilecek" dedi.
Editör: TE Bilisim