İstanbu'da Yargıçlar var ...

CHP Başakşehir kurucu ilçe başkanı mali Müşavir Özgür Karabat ve kurucu 1.dönem Başakşehir Belediye Meclis üyeleri Kazım Özeren, Serdar Bayraktar Abdulhadi Akmugan ve   Ayhan Geygel'in birlikte açtığı dava 23.11.2013 de lehlelerine sonuçlanmıştı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 


Başakşehir Belediyesi yerel mahkemenin kararına karşın Danıştay'a başvurdu. Kurul 13.10.2014 tarihinde yerel Mahkmenin kararını aynen onaylayarak Davacıları haklı buldu. 

Bu dava ile B
aşakşehir Belediyesinin ben yaptım olacak mantığı yerle bir oldu. Yargı halkın nefes alma yerlerini imara açan Belediyeyi haksız bularak davayı lehlerine sonuçlandırdı. Bu karar ile Belediye ve yetkilisi Mevlüt Uysal yargıdan bir tokat daha yemiş oldu.

Başakşehir Belediyesinin Danıştay umudu da 13.10.2014 de söndü 

CHP Başakşehir kurucu ilçe başkanı Özgür KarabatGazetemize yaptığı açıklama da şunları söyledi "Başakşehir Belediyesi Şelale Park'ta inşai faaliyetlere girmeden önce meclis üyelerimiz bu işleme onay vermediler.

İtirazımıza rağmen oy çokluklarına güvenerek Şelale Park'a restorant yapma işinden vazgeçmeyen belediye yönetimine karşı dava açmıştık. 

Yerel Mahkeme 23.11.2013 de ruhsatı iptal ederek bizim lehimize karar verdi. 

Belediye bu duruma itiraz ederek işi Danıştay'a taşıdı. Danıştay yaptığı incelemede yerel mahkemenin kararında isabetsizlik görmeyip verilen kararı aynen onaylayarak davaya son noktayı koyarak 13.10.2014 de LEHİMİZE KARAR verdi,

Karabat bu bizim değil Başakşehir halkının çevresine sahip çıkmasının bir başarısıdır" 
dedi.

İlçe başkanı ile beraber dava dilekçesinde imzaları olan meclis üyeleri de halkın 
yararına sonuçlanan davadan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

O zaman meclis üyesi olan ve şu an da CHP ilçe başkanı olan Kazım Özren' de şunları söyledi. "Biz daha öncede şimdi de Belediye başkanı Mevlüt Uysal ve AKP li meclis üyelerine açık açık söyledik halkın yararına olan herşeye EVET diyeceğiz. Ama Halkın yararına olmayan her şeyede Hayır diyerek red oyu vereceğiz. Biz Halk odaklı çalışmayı prensip edinen bir partiyiz. Açtığımız davanın halkın LEHİNE sonuçlanması beni memnun etti" dedi. 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim