“Denizcilik bakanlığına bağlı balıkçılıkla ilgili bir kurumun oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir.”

Sarıyer Rumeli Kavağı Su Ürünleri Kooperatifi Yöneticisi Ahmet Aslan ile yaptığımız görüşmede balıkçılık sektörüne nasıl destek verilebileceği konusundaki görüşlerini aktardı.

“20 senedir Sarıyer, Rumeli kavağında su ürünleri kooperatifinde yöneticilik yapıyorum. Şimdiye kadar yaptığım gözlemlerde balıkçılığın gerçekten bir politikayla izlenip, bu konuyla ilgili sorunların masaya yatırılmasının zamanının geldiğine inanıyorum.” Diyerek sözlerine başlayan Aslan, 

“Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olup, vatandaşlarının birçoğu geçimini balıkçılık ve su ürünlerinin ana ve yan sektörlerinden sağlamaktadır. Bunun içindir ki denizcilik bakanlığına bağlı balıkçılıkla ilgili bir kurumun oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir.

Üniversitelerde yapılacak araştırmalarda deneyimli reislerimizin görüşleri alınıp, ileriye dönük çalışma yapılması, staj görecek öğrencilerin gerçek balıkçı gemilerinde teknik eğitim görüp izlenimlerini üniversiteye aktararak balıkçılığımızın olumlu yönde gelişmesine ön ayak olmaları gerektiği inancındayım.”dedi.

“Bunun içinde gerekli maddi manevi tüm desteğin üniversitelere verilmesi (su ürünleri fakülteleri) ve yapacakları çalışmalarda su ürünleri kooperatifleriyle koordinasyon içinde bulunmaları, aynı zamanda eksiksiz tüm donanıma sahip olmaları gerekmektedir.” Şeklinde anlatmayı sürdüren Aslan,

Ülkemizde binlerce kişinin geçimini sağladığı bu sektöre ancak bu şekilde destek verilebileceğini düşündüğünü” söyledi.

 

Nurettin Koç  / İstanbul Times

Sarıyer İlçe Temsilcisi

Editör: TE Bilisim