Bağcılar Belediyesi, yeni yılda halk meclisini Yüzyıl Mahallesi’nde kurdu. Geleneksel hale gelen halk meclisi toplantılarında Başkan Çağırıcı, yardımcıları ve müdürlerini de yanına alarak vatandaşların sorunlarını dinliyor.

Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Halk Meclisi toplantılarını yeni yılda Yüzyıl Mahallesi’nden başlattı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun da katıldığı toplantıya mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Yüzyıl Kışla Caddesi’nde kurulan Halk Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mahallede bir yıllık çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüzyıl Polis Merkezi’nin açılışının yapıldığını hatırlatan Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi’nin artık daha güvenli olduğunu ifade etti. Bağcılar’da 18 muhtarlık binasının tamamlandığını söyleyen Çağırıcı, mahalle konaklarının birer kültür merkezi haline getirileceğini anlattı. Önceliğin eğitim, sağlık ve güvenlik olduğunu vurgulayan Çağırıcı, ailenin ve toplumun huzurunun buna bağlı olduğunu belirtti. Mahallede Otocenter Lisesi’nin inşaatına başlandığını hatırlatan Çağırıcı, okulun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Çağırıcı ayrıca 23 kamu binasının tadilatının gerçekleştirildiğine de değindi.

Başkan Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi’nde bu yıl Bilgi Evi İnşaatı’nın başlayacağı müjdesini de verdi. Spor salonu da olacak şekilde planlanan bilgi evinin 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirileceğini anlatan Çağırıcı, elektrik kablolarının yer altına alınmasına yönelik proje hakkında da bilgi verdi.

TEK TEK SÖZ ALDILAR

Başkan Çağırıcı’nın kısa açış konuşmasının ardından sıra ile söz alan vatandaşlar sorunlarını dile getirdi. Özellikle sokak aydınlatmaları konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, sokakların daha fazla aydınlatılmasını istedi. Yüzyıl Polis Merkezi’nin açılmış olmasından dolayı da memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, Bağcılar Belediyesi’ne bundan dolayı teşekkür etti.

Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu halk meclisine katılmış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. “Sizler problemlerin üzerine giderseniz eğer çözüme kavuşur” diyen Babuşcu, “Sizlere hizmet için varız ve size hizmet ettiğimiz ölçüde kendimizi kıymetli hissederiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz de yaptığı konuşmada, “Çağımızın sihirli anahtarı yönetişim” dedi. Yönetişimin halkla birlikte istişare içerisinde yönetimi gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Karagöz, Bağcılar Belediyesi’nin halk meclisi uygulamalarıyla ödüller aldığını ve diğer belediyelerde benzer bir uygulamanın bulunmadığını söyledi.
Editör: TE Bilisim