Gençlik Meclisi Samsun’da 19 Mayıs törenlerine katıldı.. 

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri 18 Mayıs salı akşamı saat 21:30 itibariyle İstanbul Bağcılar’dan Samsun’daki törenlere katılmak için hareket ettiler. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve binlerce vatandaşın uğurladığı  gençler Samsun’daki törenlere katıldıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele için İstanbul’dan Samsun’a geldiği Bandırma Vapuru’nu ziyaret ettiler. 

Tarihçi Yazar İsmail Çolak’ın verdiği bilgileri dikkatle dinleyen gençler Bandırma Vapuru’yla adeta tarihi yaşadılar. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya vekâleten Gençlik Meclisiyle geziye katılan Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı Samsun’da gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeleriyle birlikte Milli Mücadelenin başladığı yerdeyiz. Bugün Samsun’dayız. Yarın  Amasya’da olacağız. Erzurum ve Sivas ile devam edecek olan gezimiz Ankara’da tamamlanmış olacak. Tarihi yaşamak, tarihten gerekli sonuçları çıkartmak için buradayız. Milli Mücadelenin İzinde olmak için buradayız” dedi. 

Gençlik Meclisi üyeleri Amasya Genelgesinin gerçekleştiği yeri görmek için Samsun’dan Amasya’ya hareket ettiler.  
 

 
 

Bağcılarlı Gençler Milli Mücadele Yolunda

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği "Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İzinde Kültür Köprüsü" adlı program çerçevesinde Gençlik Meclisi Samsun'un ardından Amasya'ya geldi. Amasya Tamimi'nin imzalandığı kentte tur atan gençler, tarihi zenginlikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.  
 
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi Vali Daşöz'den kent hakkında bilgiler aldı. Amasya'nın 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve 17 medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Daşöz, Amasya'nın Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yapılanma harekatında rol üstlendiğini kaydetti.  
 
Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı Samsun'dan başladıkları Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İzinde Kültür Köprüsü ile ilgili bilgi verdi. Amasya Tamimi'nin imzalandığı ve dünyaya deklare edildiği kent olan Amasya'yı dolaştıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, uğradıkları her şehirden yanlarına toprak alacaklarını belirterek, bu toprakla Ankara'da ve İstanbul'da ağaç dikeceklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Vali Daşöz'e Genelgelerde alınan kararların bulunduğu bir tablo hediye etti. 

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi’ne Amasya'da gezilerinde Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş mihmandarlık yaptı. Gençler, Bimarhene, Şehzedaler Müzesi, İkinci Beyazıt Camii ve Amasya Kalesi’ni gezdikten sonra Erzurum’a hareket etti.  
 
 

Editör: TE Bilisim