Aslında Başlık şu şekilde de olabilir

Başak Şehir de Neden Bir Şey Olmuyor ?

29 Mart yerel Yönetim seçimlerinden bu yana tam yedi ay geçti.Bu seçimden sonra bir çok önemli gün ve gece yaşadık.Belediye başkanı Sayın Mevlüt Uysal'ın yaptığı veya yapacağı çalışmaları kamuoyuna biz basın mensupları vasıtası ile duyurması en akıllı ve en ucuz yol olduğunu düşünüyorum.

Amacım başkanı suçlamak ve kötülemek değil.Daha işin başında iken kendisinin başarıları ile sevinecek bir arkadaşı olarak yapması gerekip de yapamadığı bazı ufak tefek konuları hatırlatmaktan ibarettir.

Seçim öncesi sık sık görüştüğüm başkan ile ne yazık ki seçimden sonra geçen yedi aylık sürede doğru dürüst ilçe ile alakalı herhangi bir konu hakkında fikir alış verişi yapabilmiş değilim.Saimi bir şekilde belirtmek gerekirse de bu görüşmede ben değil başkan kazançlı  çıkacak.Çünkü her görüşe mensup yüz binlerce okurumuzu başkanın çalışmalarında haberdar edersek bu basit bir çalışma olmaz sanırım. 

Başbakan Göreve Geldiği günden bu yana canını ortaya koymuşken...

Ben tüm Belediye başkanlarımızın güzel ve hayırlı hizmetler yaparak halkın hayatını kolaylaştırmalarını çok isteyen birisiyim.İtiraf etmek gerekirse de Başbakan Erdoğan'ın partisİne mensup olan belediye başkanlarının daha önce başarlılı olmalrınını da GÖNLÜM İSTEMİYOR DEĞİL.

Çünkü Erdoğan göreve geldği günden bu yana MİLLİ ve manevi konularda hassas olduğunu bilen bazı iç ve dış güçler en az Başbakan'a karşı değişik kategorilerde elli kez SUİKAST girişiminde bulundukları kamuoyunda konuşuluyor.Bu AHVAL VE SERAİT altında belediye başkanlarının başbakanı güçlü kılmak adına bırakın yüz binlerce hatta milyonlrca insanı etkileyecek gazeteleri dışlamak bir tek seçmeni üzüp kırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini düşündüğüm için Mevlüt başkanın yoğun işleri içinde BASIN DESTEĞİNİ yanına almayı ihmal ettiğini düşündüğüm için bu  köşe yazısını kaleme aldım.

Danışmanlar Da Suçlu ;

Burada tek hata ve yanlış aslında başkana ait değil.Basın danışmanı,ve başkan yardımcıları da ihmal edilen bu konudan dolayı en az başkan kadar mesuldür. Başkanın ve yardımcılarının yoğun ve önemli işlerin üzerinde çalıştıkşlarını biliyorum.Ancak sanki özellikle bu çalışmalar bilinmesin ve duyulmasın diye bir çaba sarf ediyorlarmış gibi bir izlenim alıyorum.Bu izlenimi bir tek ben değil geçen hafta birlikte kahvaltılı bir toplantıya katıldığım onlarca gazete sahibi ve idareciside aynı firkirde.

Başkan'a Samimiyetle Soruyorum

Yedi ay gibi uzun bir sürede BASIN MENUSPLARI İLE EN AZ Üç dör kez bir araya gelerek Başakşehir'in sorunlarını masaya yatırsaydınız kötümü olurdu ?

Bağcılar Belediye başkanı sayın Lokman Çağrıcı her buluşmamızda aynen şöyle der "..Benim Bağcılar olmak üzere sadece bir tane belediye başkanlığım var.Sizin ise birer basın mensubu olarak en az  39 tane ilçesi var der.Ve bizim görüp incelediğimiz konulardan yararlanmak istedğini söyleyerek her zaman bizlerden bilgi almak ister. Sayın Çağrıcının yaptığı bu davranış mı doğru yoksa seçim bitti basın da bitti anlayışına girerek yedi ay boyunca ne bir telefon,ne bir tebrik,nede bir selam vermemek kabul edilebilir mi acaba ?

Uysal Ne Yapıyor ? 

Belediye Başkanı Uysal kurucu başkan olmasından dolayı ekibi ile çok güzel çalışmalar yaptı ve yapıyor.Bu gelişmeleri her gün izleyen bir gazeteciyim.Benim itirazım ve sıkıntım yapılan çalışma ve hizmetlerin halka duyurulmaması yönünedir.     

Yeni bir ilçe olması nedeni ile birçok yeniliğin yaşandığı Başakşehir de Mevlüt başkan o kadar güzel işler yapıyor ki ancak yaptığı işlerin tanıtımını yapamadığını görünce aynı davaya baş koymuş birisi olarak üzüldüğümü belirtmek için bu yazıyı kaleme aldım.Herşey zamanında yapılırsa güzeldir. 

Başakşehir İçin Kısa Bir Kronolojik Gelişme Vereyim, 

Yazdıklarımın bir anlam ifade edebilmesi için aşağıda size kısa bir kronoloji vermek isterim.

1-29 Mart seçimleri bitti başkan Basın mensuplarına teşekkür çayı veya yemeği ile bir basın toplantısı yapıp destekleri için gönül almadı. 

2-Yeni oluşturulan ilçesi ile alakalı basına hiçbir bilgi vermedi. 

3-İlçesinde yıkım oldu,Muhalefet partileri defalarca basın mensupları ile bir  araya geldi başkandan tık yok. 

4-Ramazan ayı geçti basın mensuplarına bir iftar vererek çalışmalarını paylaşmadı 

5-Ramazan bayramı geçti basın mensuplarına ne bir yazılı tebrik ne de bir SMS mesajı  atılmadı.(Bir çok Belediye basın mensuplarına bayram ilanlarını gönderirken Başakşehir 7 aydır Kurumsallaşma çalışması yapıyoruz diyerek hiç bir ilan  vermemiştir) 

6-İlçesi sel felaketinde etkilendi 12 yurttaşımız hayatını kaybetti başkan yine basın mensuplarına kısacık bir bilgi vermedi. 

7-ATV.muhabri İlhan Tanrıöver’in basit bir talebi için başkan sert açıklamalar yaptı.Konuşması halktan ve basından tepki aldı başkan yine ortamı yumuşatıcı bir açıklama yapmadı. 

8-Sular Vadisi dere yatağı girişine işyeri yapılmış başkan bunlar benden önce yapılmış ben bu çarpık yapılaşmayı kabul etmiyorum demedi.Misistanbul evlerinin önünde sonradan yapımına başlanan işyerlerinin trafiği felç edeceği daha işyerleri açılmadan belli iken başkan burası için de basın ile bir şey paylaşmadı.

Çok yakın bir süre sonra kurban bayramını idrak edeceğiz.Muhtemelen Başakşehir belediyesi halen kurumsallaşmayı yapmakla meşgul olacaktır.Sanki bir tarafta kurumsalaşma yaparken diğer tarafta günlük işler yapılamaz diye bir kaide varmış gibi hareket edilmesini de anlayabilmiş değilm.

Bu maddeleri 20 ye kadar çıkarmak mümkün ama şu aşamada gerek görmüyorum. 

Yerel Basın Başkanın Kendilerine Bakış Açısından Memnun Değil  

Geçen hafta Büyük Birlik partisi Bakırköy İlçe başkanlığı kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlemişti.BBP.İstanbul il başkanı Bayram Karacan’nın da katıldığı toplantıya yerel basınından ciddi bir katılım olmuştu.Başakşehir de ki yoğunluğumuzu bilen bir çok dostum bana aynen şöyle dediler.”Başkan Uysal bizleri çok gereksiz ve yersiz görüyor ki seçimden önce bizleri birkaç kez kahvaltılı toplantılara davet ederek görüşlerini bizimle paylaşırken 29 Mart seçimlerinde bu yana yedi ay geçtiği halde sanki bizler yerin dibine battık gibi bir davranış sergileyerek bizleri yok saymasından dolayı ciddi olarak rahatsızız.Biz bu konuda yapılan yanlışları gündeme getirerek toplu olarak sayın Uysal’ın bizler aracılığı ile Başakşehir halkını bilgi sahibi yapmadığı için yayın yapalım diyen bir çok arkadaşım ve dostuma acele etmeyin başkan ve yardımcıları eskiden beri siyasetin içinde olan insanlar.Basının ne kadar yararlı olduğunu çok iyi bilen kişiler dedim.Ama doğrusunu söylemek gerekirse de bugüne kadar en az başkanın iki veya üç kez basın mensupları ile bir  araya gelip  fikir alış verişinde bulunması gerekirdi diye de düşünüyorum.

Şenol Ercan,Fazlı Korkut ve Mehmet Şahin Var Güçleri İle Çalışıyor 

Birçok Basın mensubu arkadaşım Başakşehir de ciddi çalışmaların olduğunu tam bilmedikleri için sanki Uysal ve ekibi bir çalışma yapmadıkları için kendileri ile görüşmek istemediklerini  düşündükleri için Mevlüt Uysal’a biraz kızgınlar.Ancak yakından tanıdığım Başkan Mevlüt Uysal yardımcıları  Şenol Ercan,Fazlı Korkut ve Mehmet Şahin’in nasıl bir performans ile çalıştıklarını biliyorum.Antalya Belediye başkanı Menderes Türel ve Silivri Belediye başkanı Hüseyin Turan zamanında buralara ne tür devasa hizmetler yapıldığı halde Ak Parti her iki yerde de seçimi kaybetti.Neden kaybetti biliyor musunuz ? yeteri kadar yaptıkları çalışmaları halka anlatamadıkları için. Başakşehir de hem başkan Uysal  hem de  yardımcılarında yatırım ve samimiyet var ama  bu yatırımları yüz binlerce kişiye ulaştıracak kanalları ihmal var. 

Doğrusunu söylemek gerekirse basın mensubu arkadaşların Bakırköy toplantısında söyledikleri sözlerin Uysal ve ekibi tarafından mutlaka dikkate alınması gerekir.

Ben bu düşüncelerimi köşe yazımdan önce değişik platformlarda Uysal’ın yakınlarına söyledim ama makul bir cevap alamadığım için tarihe not düşmek adına köşemde yazmaya karar verdim. 

Uysal sakin kafa ile düşündüğü zaman burada yazdığım bilgilerin maaş alan danışmaları tarafından kendisine söylenmesi gereken bilgiler olduğunu görecektir.Bir başkan olarak siz icraatlerinizi halka aktaramamışsanız ne kadar çalışma yaparsanız yapıp diğer seçimde işinize yaramazlar.Oysa Uysal bugüne kadar basın mensuplarını bir ayara getirip sohbet etseydi ve bayramlarda karınca kararınca küçücük kutlama ilanları verseydi her bir basın mensubu bir nevi ücretsiz danışmanlık vazifesi yapabilirlerdi.Benden söylemsi gerisi Uysal ve ekibine kalmış. 

Kerpiçten Ev

"...Adam'ın birisinin kerpiçten evi varnış.Her yağmur yağdığında evin bir yanı dökülüyormuş.Adam da ey evim gel seninle bir anlaşma yapalum demiş.Ev de tamam demiş.Evin her hangi bir yerinde toprak döklünce adam bir kürek ÇAMUR la orayı doldurmuş.Gel zaman git zaman bu iş böyle sürmüş.Şiddetli bir yağmurda ev tamamen yıkılmış.Adam gelmiş bakmış evine EY EVİM HANİ BİZ SENİNLE ANLAŞMA YAPTIK SEN YIKILMADAN BANA HABER VERECEKTİN DEMİŞ.Evde demiş ki ben sana yılladır haber vermek istedim ama sen her seferinde ağzımı hep çamurla kapattın demiş...Ben de yedi aydır yapılan yanlışları dost meclislerinde anlatmaya çalıştım ama ...

CHP Özgür Karabat Ve Mehmet Kaban   

Seçim biteli yedi ay olmuş.Ama Mehmet Kaban ve CHP ilçe başkanı Özgür Karabat samimi çalışmaları artarak devam ediyor.Karabat ve Kaban el ele vermişler ve her hafta ciddi bir etkinlik yaparak Başakşehir halkı ile iç içe oldukları mesajını veriyorlar.Mehmet bey birkaç gün önce beni arayarak yazı yazarken hep "AKP den yana bir tavır aldığınızı hissediyorum" Oysaki siz İstanbul Times ve Başakşehir gazetesi olarak  gerek seçim döneminde gerekse de şimdi bizleri yakından takip ediyorsunuz.Bizden dolayı herhangi  bir yanlış iş ve söz gördünüz mü ? Ben seçimden önce çıkıp dedim ki menfaatçiler bana oy  vermesin.Bu basit bir söylem değildi.Ama ben bu söyleyecek kadar cesur bir adaydım dedi.CHP Başakşehir’in birkaç programına katıldım.Sanki seçimi onlar kazanmış gibi diri ve iriler.Bundan da genç ve dinamik ilçe başkanı Özgür Karabat’ın etkisi büyük sanırım.İl başkanları Gürsel Tekin’de Karabat’tan Çok memnun.2011 genel seçimlerine çok vakit kalmadı.Başakşehir’de CHP ve Ak Parti ciddi bir gövde gösterisi yapacağa benziyor. 

Bekleyip göreceğiz.

Hüseyin ÇETİNER

[email protected]

4 Kasım 2009 

Editör: TE Bilisim