Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Çok Sesli Korolar Şenliği’ne ev sahipliği yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dakikalarca süren alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Belediye başkanı olarak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ilk katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Kılıç, barışçıl ve savaşsız tek yolun sanat olduğuna dikkat çekti.
“Maltepe ülkemizin gözde merkezi olacak”

Maltepe’de kültür ve sanat etkinliklerinin daha da artacağına dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, “Maltepe’de tekrardan yeşertmek ve hayat bulması adına mücadele verdiğimiz Anadolu Hümanizmi elbette siz değerli sanatçılarımızla var olacak ve yeni bir umut tarihinin kapısını aralayacaktır. Maltepe'de önümüzdeki süreçte kültür ve sanat etkinlikleri artarak devam edecek. Dünyanın en güzel kentleri kültür sanat festivalleri ile bilinirler. Biz de bu adımları sizlerle birlikte atacağız. 
Kültür-Sanat mekanlarını çoğaltarak kentin fiziki yüzünü buna uygun hale getirecek; daha sonra nitelikli sanatsal etkinlikler ve uluslararası kültür sanat festivalleri ile Maltepe'yi ülkemizin, İstanbul'un gözde merkezlerinden biri haline getireceğiz. 
Çağdaş ve uygarlığın simge ismi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Bir miIIeti yaşatmak için birtakım temeIIer Iazımdır ve biIirsiniz ki, bu temeIIerin en önemIiIerinden biri sanattır. Bir miIIet sanattan ve sanatkârdan yoksunsa tam bir hayata sahip oIamaz. BöyIe bir miIIet bir ayağı topaI, bir koIu çoIak, sakat ve hasta bir kimse gibidir.’ O halde hep birlikte Yaşanılır bir Maltepe için sizleri sanat demeye davet ediyor ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.
SANSEV Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından Maltepe Belediye Başkanı Kılıç’a, desteklerinden dolayı günün anısına plaket takdim edildi.
İkinci İstanbul Çok Sesli Korolar Şenliği 2-3-4 Mayıs tarihlerinde Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde devam edecek. 
Editör: TE Bilisim