Genel Başkan Prof.Dr. Mustafa Erkal Uzun Bir Açılış Konuşması İle 2017’yi değerlerdi

Prof. Erkal yaptığı ufuk turunda bir çok konuya temas etti. İşte Erkal’ın yaptığı konuşmanın satır başları : ”Olağan Üstü şartlar altında bir araya geldiğimiz 2017 ‘de yaşadığımız olayları irdeleyeceğimiz toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Şu an çivisi çıkmış bir dünyada yaşıyoruz.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Ülkemiz ABD, Avrupa ve komşuları ile bir çok sorun yaşıyor.

Ayrıca gençlerimizin madde bağımlılığı ve eğitimleri ile alakalı da bir çok sorun ve problem yaşıyoruz.

Özellikle Narkotik Şube müdürlüğü yaptığı operasyonlarla güzel çalışmalar yapıyor.

Ancak yaptıkları açıklamalarda ele geçirdikleri uyuşturucu maddenin piyasa değerini ifade ederek kısa yoldan zengin olmayı hayal eden bazı kişilerinde bu kanunsuz işe girmelerini teşvik ettikleri endişesi bizde var.

Oysa ele geçirdikleri uyuşturucu madde ile hayatları sönecek insanların sayısı ön plana çıkarılırsa sanki daha sağlıklı bir çalışma olacak kanısı bende hakim.

Hükümet sürekli eğitime ayırdığı bütçeden bahsediyor. Bu önemli ama daha da önemlisi bu bütçenin verimli ve doğru şekilde kullanılması daha da önemlidir.

Bir ülkede internet üzerinde silah satılıyorsa, ithal hırsızlar cirit atıyorsa çok şey yapmamız gerektiğini ifade etmek isterim.

Kıbrıs konusu çok önemli. Hükümet güzel işler yapıyor ama eksiklikler var. Cumhurbaşkanın keşke Yunan Cumhurbaşkanın karşısına daha donanımlı çıksaydı.

Bazı Büyük devletlerin Ortadoğuyu işgal etmeye geldikleri halde buraya demokrasi getirdik demeleri büyük bir yalan.

Özetle yaşadığımız bu süreçte Koyun Can derdinde Kasap Et derinde dersek abartı olmaz diyen Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Erkal salonumuzda çok değerli dostlarımız var onlarında fikir ve düşüncelerini dinlemek adına konuşmama son veriyorum diyerek kürsüden indi”

Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Albay Ümit Yalım Adalarımız Yunan İşgalinde

Yıllardır her platformda yaptığı konuşmalarda Türkiye ait olması gereken 14 adanın 6 bin Yunan askeri tarafından işgal edildiğini ifade eden emekli albay Ümit Yalım bu konuda yeteri tepkinin verilmediğine isyan ederek bu kabul edilemez dedi.

Prof.Dr.Hasan Serdaroğlu Şehir Hastaneleri çok Rantabl Değil Dedi

Gelişmiş ülkelerin Büyük hastaneleri terk ettiğini daha çok 150 ile 200 yataklı ihtisas hastanelerinin tercih edildiği bir ortamda Türkiye’de devasa hastanelerin yapılması çok kârlı bir iş değil. Bunların aydınlatması, soğutulması ve ısınması çok kolay değil. Prof.Serdaroğlu her yere üniversite açarak kaliteli doktor ,mühendis ,öğretmen yetiştiremezsiniz dedi. Her ile bir üniversitesi olsun mantığı ile Gümüşhane ‘de üniversite açmak ülkemize bir şey kazandırmaz dedi.

Aydınlar Ocağı Adıyaman Başkanı Prof.Dr.Hacı Duran ise Dünya’daki Türkler zorda dedi

Başından geçen birkaç olayı naklederek Irak, Suriye ve diğer bölgelerdeki Türk kardeşlerimizin yaşamı çalınıyor. Daha önce düzenli bir yaşamı olan Irak ve Suriye Türkleri şu an yaşanan iç savaş nedeni ile yerlerinden yurtlarından edilmiş bir durumda. Çevre ülkelerde zor şarlar altında yaşam mücadelesi veren soydaşlarımızın bir an önce yerlerine dönmesi adına bir şeyler yapmamız lazım dedi.

Doç .Dr.Sakin Öner Türk Eğitim Sisteminin Durumu İçler Acısı Dedi

Hayatını Türk Eğitim Sistemine adayan Doç.Dr.Sakin Öner yaptığı konuşmada Türk Eğitim sistemi bir yaz boz tahtasını döndü. Bu konu çok geniş. Aslında bunu tek başına bir gündem konusu yapıp değerlendirmek lazım. Sık sık değişen Eğitim sistemi kaliteyi de aşağıya çekiyor dedi.

Daha sonra Dr.Nefi Demirci,Prof.Dr.Metin Karaörs, Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı , Doç.Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Erdoğan Aslıyüce ,Doç.Dr.Zülfikar Özkan, 24.Dönem Kırşehir Milletvekili Mustafa Ökurt, Cengiz Arslan ve Hicabi Meral ‘de yatıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim