Proje kapsamında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi veren heyet Uluslararası kimliğe kavuşturulan Nişantaşı Nuri Akın Lisesi 3. Bahar Şenliği’ne katıldı.

2008 Yılının Ocak ayında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Öğretmenleri Fatma Kandaz ve Ergin Canpolat önderliğinde, Almanya, Litvanya, İtalya ve İsveç’ten birer ortak okul bularak "Avrupa Yolundaki Okullar" adlı Comenius projesini gerçekleştirmek için çalışmalara başlanan Comenius okul ortaklığı projesinde temel hedef olan uluslararası sosyal ve kültürel etkileşimin sağlanması haricinde Avrupa Birliği anlayışı içinde, okullarımızdaki kaliteyi arttırmak amacıyla yapılabilecekleri en iyi şekilde belirleyebilmektir.

İlk olarak Aralık 2008’de Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi öğretmenleri Cihangir Azeri, Ergin Canpolat, Fatma Kandaz ve dört öğrenciden oluşan grubun, tanışma ve proje çalışma palanını oluşturmak amacıyla Litvanya’nın Panevezys Şehrinde bulunan Paltaroko Gymnasium’da diğer proje ortakları ile bir araya gelmesiyle başlayan projenin ikinci toplantısını gerçekleştirmek ve yapılmış çalışmaları sergilemek için Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürü Hamdullah Kaşıkçı önderliğinde Coğrafya Öğretmeni Ergin Canpolat ve Almanca Öğretmeni Fatma Kandaz ve 12 öğrenci 11-18 Şubat 2009’tarihleri arasında Almanya’nın NRW Eyaletindeki Warendorf’daki Mariengymnasium okulunda İtalyan, Alman, İsveç, Litvanya’lı proje ortaklarıyla buluştular. Program sırasında Alman eğitim sistemi ve okulun özelliklerinin irdelendiği çalışmaların haricinde her ortak, ulusal efsanelerinden birini canlandırmak amacıyla hazırlamış olduğu tiyatroyu sahnelendi. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi öğrencileri olarak Dede Korkut Efsanelerinden Deli Dumrul’u canlandırdı. Proje ortağı okullar ayrıca kendi okullarında yaptıkları anketlerle belirledikleri üçer adet ulusal romanı sunum şeklinde anlattılar.
2008 Yılının Ocak ayında Almanca Öğretmenimiz Fatma Kandaz ve Coğrafya Öğretmenimiz Ergin Canpolat önderliğinde, Almanya, Litvanya, İtalya ve İsveç’ten birer ortak okul bularak "Avrupa Yolundaki Okullar" adlı Comenius projesini gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. Comenius okul ortaklığı projelerindeki temel hedef olan uluslararası sosyal ve kültürel etkileşimin sağlanması haricinde Avrupa Birliği anlayışı içinde, okullarımızdaki kaliteyi arttırmak amacıyla yapılabilecekleri en iyi şekilde belirleyebilmeyi, bir başka hedef olarak seçtik. Bundan dolayı da proje çalışmasını Avrupa Yolundaki Okullar şeklinde isimlendirdik.

Aralık 2008’de okulumuz öğretmenleri Cihangir Azeri, Ergin Canpolat, Fatma Kandazve dört öğrenciden oluşan grubumuz, tanışma ve proje çalışma palanını oluşturmak amacıyla Litvanya’nın Panevezys Şehrinde bulunan Paltaroko Gymnasium’da diğer proje ortakları ile bir araya geldi. Oldukça iyi bir ev sahipliği gerçekleştiren Litvanyalı ortaklarımız okullarını, eğitim sistemlerini ve bazı kültürel özelliklerini bizlere tanıttılar.

Projenin ikinci toplantısını gerçekleştirmek ve yapılmış çalışmaları sergilemek için Okul Müdürümüz Hamdullah Kaşıkçı önderliğinde Coğrafya Öğretmenimiz Ergin Canpolat ve Almanca Öğretmenimiz Fatma Kandaz ve 12 öğrenci 11-18 Şubat 2009’tarihleri arasında Almanya’nın NRW Eyaletindeki Warendorf’daki Mariengymnasium okulunda İtalyan, Alman, İsveç, Litvanya’lı proje ortaklarıyla buluştuk. Alman eğitim sistemi ve okulun özelliklerinin irdelendiği çalışmaların haricinde her ortak, ulusal efsanelerinden birini canlandırmak amacıyla hazırlamış olduğu tiyatroyu sahneledi. Bizler de Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi öğrencileri olarak Dede Korkut Efsanelerinden Deli Dumrul’u canlandırdık. Proje ortağı okullar ayrıca kendi okullarında yaptıkları anketlerle belirledikleri üçer adet ulusal romanı sunum şeklinde anlattılar
Editör: TE Bilisim