Parlayan Yıldız Avcılar, baharla yeniden vücut bulduğu bir Hıdrellezi daha kutlamanın coşkusunu yaşadı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından Firuzköy Meydanı’nda düzenlenen Hıdrellez Şöleninde oyunlar oynandı, şarkılar söylendi, maniler okundu. Barış Manço Kültür Merkezi Halk oyunlarının muhteşem gösterilerinin yanı sıra ünlü sanatçı Balık Ayhan’ın şarkılarıyla Avcılar halkı doyasıya eğlenirken, şölene katılan Roman gruplar dikkat çekti. 

Firuzköy Meydanı’nda yapılması planlanan şölen için Avcılar halkı yer bulabilmek için erken saatlerden itibaren bölgeye akın etmeye başladı. Gecede Hıdrellez ile ilgili bir konuşma yapan Avcılar belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Hıdrellez, hiç şüphesiz ki, Türk kültürü içinde yozlaşmamış, canlılığını koruyan geleneklerden biridir. Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin katıldığı, bir takım töreleri yerine getirdiği bir bahar bayramı olarak kabul görmüştür” dedi. Değirmenci özetli şunları söyledi:

“Bugün Parlayan Yıldız Avcılar’da, baharın bizlerle vücut bulduğu bir Hıdrellez’i daha yine hep birlikte kutlamanın coşkusu içindeyiz…                       

Çünkü kış bitti bahar geldi.

Çünkü bugün, yeni bir nefesle yaşamak ve dirilmek zamanı.                                 Şimdi umut zamanı.

Kuşlar her köşede cıvıl cıvıl, sanki ötmeyi yeni öğrenmiş gibi… 

Ağaçlar bile elbiselerini yenilemenin sevincinde,                                                  tıpkı bayram çocukları gibi...

Toprak ana kucağını açmış  ‘Hoş geldin bahar, hoş geldin’ diye sesleniyor.

Baharın bu tüm özelliklerini bugün Parlayan Yıldız Avcılar’ın                   Firuzköy’ünde yaşıyoruz…

Koca bir kış daha geride kaldı. Güneşsiz günlerin, soğuk akşamların, yavaş yavaş bizleri terk etmeye başladığı şu günlerde baharın gelişini, bütün dinlerin ortak inandıkları ve uyanma adına kutladıkları  mucizelerden biri olan Hıdrellez ile kutluyoruz.                                                                                                           Gönüllerin coştuğu, dostlukların çoğaldığı, insanların birbirini daha iyi anlamaya çalıştığı, bu günde insan yeniden doğmuşçasına ulaşıyor bahara…                                                                                        

Hızır Peygamber, haklı  olana, azmeden, hayal kuran ve inatla başarıya koşmaya çalışanlara her zaman doğru yolu gösterir. Büyük bir azim ve inatla çıktığımız bu Avcılar sevdasında önümüze çıkan tüm engellere rağmen, Kültürde, Sanatta, Eğitimde ve sporda parlayan bir yıldız gibi başarıdan başarıya doğru koştuk.

İlçemizde yaşayan 350 bin vatandaşımız; Modern ve çağdaş Marmara Caddesi ile 10 mahalleye yapılan Kentsel Tasarım Projeleriyle, Robot Vinçli Çöp Toplama Sistemi ile Sahil Projesi ile Katlı otopark projesiyle, Dev spor kompleksiyle, Paşaeli Piknik Parkı ile modern ve çağdaş meydanları ile Bilgilendirme kuleleriyle 50 yeni çocuk parkı ile ve bu dönemde gerçekleştirilecek 35 yeni hizmet projesiyle bugün geleceğe daha bir umutla bakmaya başladı.

Evet Değerli dostlarım; Avcılar artık keyifle yaşanılacak bir ilçe haline gelmiştir.

Dilerim bu bahar Hızır hepimizin kapısına uğrayıp bereketinden bolluğundan birer fiske bırakır, dileklerimizi gerçekleştirir ve bu bahar hepimiz için bir öncekinden çok çok daha iyi olur.

Editör: TE Bilisim