Sultan Abdülhamid Han’ın başında Kur’an okuyarak dualar edildikten sonra, Merkezi İstanbul Zeytinburnu’nda olan Akıncılar Birliği Derneği Başkanı Ömer KANTEMUR şu açıklamalarda bulundu: ‘’Biz her ne olursa olsun bu Dava için yola çıkarken değerli büyüklerimizin duasını almak ve onlara yakışır birer ümmet ve millet olmak için yola çıktık.

İstanbul Times Haber Merkezi


Bu uğurda ne olursa olsun başta gençliğimiz olmak üzere, pek çok kültürel ve tarihi konularda biz üzerimize düşeni yapacağız. Bugün de Abdülhamid Han’ı anmak için kalabalık gelen Gençlik Kollarımıza çok teşekkür ederim. Biz bizden olana her zaman sahip çıkıp, onu gençliğimize doğru tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Abdülhamid Han’ı anlatmaya kelimeler yetmez, neler yaptığını az çok hepimiz biliyoruz. Bu konuda sözü Akıncılar Birliği Derneğimizin Araştırmacı-Tarihçi ve Yazarı olan Koray KAMACI’ya vermek yerinde olacaktır. ‘’ diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Daha sonra sözü Akıncılar Birliği Derneği’nin sevilen Tarihçisi Koray KAMACI almıştır. Koray KAMACI ise Abdülhamid Han için şu açıklamalarda bulunmuştur: Bizler bugün büyük bir Vefa örneği göstererek ecdada ve onun yaptıklarına sahip çıktığımızı göstererek büyük bir iş yaptık.

Abdülhamid Han Osmanlı Devleti’nin en zor zamanında tahta çıkmış ve bu zor zamanda Devleti 33 yıl layıkı ile yönetmiştir. Dağılma dönemindeki en önemli Padişah olan Sultan Abdülhamid Han, bir yandan Siyonistler ile bir yandan da Devlet’te teşkilatlanmış Masonlar ile mücadele etmiştir. Abdülhamid Han’ın o dönemde yaptıklarını sıralamaya kalksak zaman yetmez ama ben kısaca onun Ümmet için yaptığı Hicaz Demiryolundan bahsetmek istiyorum.

Cennet Mekan Abdülhamid Han, Hicaz Demiryolunu yaptırarak Osmanlı tebaasının Medine ve Mekke ile daha yakın temasta olmasını ve Hac vazifelerini daha rahat yapmalarını amaçlamıştır.

Özellikle tren yolu Peygamber Efendimizin kabrinin yakınından geçerken, O mübarek Peygamberimiz rahatsız olmasın diye raylara keçe döşetmiş ve her Cuma günü de oradan geçen rayları Gül suyu ile yıkatmıştır. İşte bu derece hassasiyetli ve düşünceli bir Padişahtı Abdülhamid Han!’’ diyerek Abdülhamid Han ile ilgili kısa bir açıklama yapmıştır. 


Kaynak : İstanbul Times Haber Merkezi


Editör: TE Bilisim