Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbull İl Başkanlığı'nca İnönü Stadı'nda düzenlenen 8. Geleneksel Gençlik Şöleni'ne katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmeti ülkenin her yerine götürmek için çalıştıklarını; tüm vatandaşları kucakladıklarını söyledi. Erdoğan, "Ülkemizde ayrımcılık yapmak isteyenlere fırsat vermedik. Ülkemizin her bir ferdini seviyoruz. Ayrımcılık bizde yok." dedi. Erdoğan, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla 71,5 milyon vatan evladını Yunus Emre'nin dediği gibi 'Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü' anlayışı ile seviyoruz, bağrımıza basıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra birçok ülkeden gelen gençlerin doldurduğu statta büyük coşkuyla karşılaşan Erdoğan, yaptığı konuşmada, birlik beraberlik mesajları verdi.
 
Erdoğan, "Ülkemizde ayrımcılık yapmak isteyenlere fırsat vermedik. Ülkemizin her bir ferdini seviyoruz. Ayrımcılık bizde yok. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla 71,5 milyon vatan evladını Yunus Emre'nin dediği gibi 'Yaratılanı severiz Yaratan'dan ötürü' anlayışı ile seviyoruz, bağrımıza basıyoruz." dedi.
 
Başbakan Erdoğan, tribünleri dolduran gençlere, Şeyh Edebali'nin şu sözleri ile öğütte bulundu:
 
"Ey oğul sabretmesini bil, çiçek vaktinde açar. Şunu da unutma insanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul işin ağır, işin çetin. Gücün Kula bağlı. Allah yardımcın olsun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın ama bunların nerede nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin birleşir aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı olasın, iradene sahip olasın. Ey oğul ananı atanı say. Bereket büyüklerle beraberdir. İnancını kaybedersen yeşilken çöllere dönersin. Ey oğul unutma ki yüksek yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir. Haklıysan mücadeleden korkma."
 
Başbakan Erdoğan, global meselelere de dikkat Çekerek bazı noktalardaki rahatsızlığını dile getirdi.
 
Dünyanın adaletin egemen olduğu bir düzenden çok uzak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kriz bölgelerinde, çatışmalarla acılar yaşanırken bazı yerlerde insanlığın değerleri hoyratça tüketilmekte. Bizim böyle bir dünyaya itirazımız var." ifadelerini kullandı.
 
Sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın en büyük ihtiyacının adalet olduğunu belirten Erdoğan, her ülkenin kendi içinde düzeni sağlayarak barışın ve huzurun yolunu açmak zorunda olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin bu anlayışını bütün muhataplarına kabul ettirmeye çalıştığını anlatan Erdoğan," Hiçbir devlet kendi geleceğini güç ve kudret ilişkileri ile güvenceye alamaz. Dünyanın güneyi acı çekerken kuzeyi refah içinde olamaz. Sesimiz sadece bunun için çıktı.
 
Türkiye olarak kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmaya çalıştık. Halkımızın hizmetkârı olmak üzere bu yolda yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Tek gayemiz meşruiyet zeminin bütün topluma huzur vermesi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizin milletimizle güçlenmesi, gücünü evrensel değerlerin hizmetine sunmasıdır. Ferhat gibi kazarak bu yolda mesafe alıyoruz. Böyle hareket ederek Türkiye'nin meselelerini tek tek çözmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından stattan ayrılırken havai fişek gösterisi düzenlendi. Ardından da Kolbastı Show ile tribünler coşturuldu. Son olarak sahneye Murat Kekilli çıktı.
Editör: TE Bilisim