AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, geçtiğimiz günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Mescitte namaz kılmak isteyen öğrencilere yapılan saldırının kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Milli ve manevi değerlerimizden nasibini almamış, gerçekleştirdikleri eylemler neticesinde üniversitelerde kutuplaşmayı artırmayı ve kaos çıkartmayı amaçlayan, kendilerini sözde özgürlükçü gençlik olarak adlandıran terör örgütü sempatizanı grupların son günlerde üniversitelerde giriştikleri utanç eylemlerine üzülerek şahitlik ediyoruz.

 

İslam kültür ve medeniyetinden habersiz olan bu vandallar, sakal uzatan, ibadet eden her bireyi DAEŞ ile eşitleyerek bağnazlıkta sınır tanımıyor ve özgürlükler adına hareket ettiklerini beyan ederken, Müslüman gençlerin ibadet hakkını engelleyerek büyük bir tezata imza atıyorlar.

 

Her fırsatta özgürlüklerinin kısıtlandığından dem vurup, insanların ibadet özgürlüğünü şiddet kullanarak engellemeye çalışan bu küflenmiş zihniyete karşı tüm gençliği bir olmaya, birlik olmaya ve dik durmaya davet ediyoruz.

 

Yıllardır üniversitelerin terör yuvalarına dönüşmesine göz yuman, amfilerde devrimci şiddet ve sol faşizme övgüler yağdıran akademisyenler ve üniversite yönetimlerine karşı da gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyoruz.

 

Türkiye gençlerinin geleceğinde demokrasi ve makul siyasetten yana tavır alan Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak daima şiddetin ve şiddet kutsayıcılarının karşısında olacak, mücadelemizi ahlaki sorumluluklarımızı gözeterek hukuk kuralları çerçevesinde yürüteceğiz.”

Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim