Ak Parti İstanbul’u bile bile kaybetti. Bizim adayımız başbakan CHP’ni adayı bir ilçe başkanı enaniyeti her şeyin sonu oldu.

Aşağıda linklerini verdiğim yazılarımı okuyunuz aylar önceden uyarı yaptığımı göreceksiniz. Ama sakalımı olmadığı için dikkate almadılar.

Sayın Binali Yıldırım’ın seçim ofisine mail yazdım telefon ettim YOUTUBE kanalımızdaki videoların günlük 850 bin izlendiğini görüşmek istediğimizi kendi ellerimle yazdım ne arayan oldu.

Ama İmamoğlu’nun ekibi aynı gün içinde dönüş yaptı ve bizden yararlandılar. Yani bizi küçümsemediler.

Oysa ki Binali Yıldırım’ın’ın ekibi zaten bizim elimizde bütün ulusal kanallar var karar verdiğimiz an adayımızın tekmili birden 30 yerde haberi yayınlanır dediler.

Ama 30 yaş altı insanların televizyondan daha daha çok YouTube kanalı izledğini bilmeyen bir ekip sayın Binali Yıldırımın yanında idi.

Neyse olanda hayır var demek lazım. Ben bir yazar ve dost olarak samimi ve içten bir şekilde uyarılarımı yaptım ama beni kimse anlamadı. Canları sağ olsun.

Değerli okurlarım Ekrem İmamoğlu’na 2012 yılında gazetemizin kuruluş yıl dönümünde o zaman henüz CHP Beylikdüzü ilçe başkanı iken en başarılı ilçe başkanları kategorisinde yılın ilçe başkanı plaketini takdim ettik.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu İstanbul adayı olarak sayın Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak açıklandığı gün ancak bu kadar isabetli bir aday seçilebilir diyerek takdir etmiştim.

Çünkü İmamoğlu genç dinamik ve vizyon sahibi bir ilçe belediye başkanı olarak kendisini kanıtlamıştı.

Sokak röportajları ile halkın nabzını tutuğumuz için Ak Partili dostlarımızın Binali Yıldırım başbakanlık yapmış ilçe başkanı olan İmamoğlu’mu omu dünya kenti İstanbul’u yönetecek diyerek alaya aldılar Ekrem başkanı...

Ben de İstanbul seçiminin çantada kellik olmadığını aşağıda linklerini verdiğim makalelerimde aylar önceden yazıp yayınladım.

BİNALİ YILDIRIM ve adamlarına telefon açtım ,mail gönderdim YOUTUBE’nin gücünü bilmediklerini gençlerin televizyon değil dilimin döndüğü kadar buradan beslendiklerini söyledim. İmamoğlu ekibi bu önerişlerimizi dikkate alarak bizden yararlandı.

Çünkü seçimlerin hiçbir zaman peşinen kazananı yok diyordum. Hatta sık sık dostlarıma bir kişinin tek liste olarak sendika seçime girmesine rağmen heyecanlı olduğunu ve volta attığını gören arkadaşlarının başkan tek liste var bu telaş ve heyecan nedir dedikleri zaman “Tek liste olsak bile matbaayı alana kadar seçim risktir dediğini ifade ederdim. Nasıl risk dedikleri zaman de “Boş oy kullanabilirler, benim üstümü listede çizebilirler” diyerek olası tehlikeleri arz ettiğini söyler dururdum.

Meşhur bir Afrika atasözünde der ki : “Sular Yükselince balıklar karıncaları yer. Sular alçalınca da karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü gününe güvenip başkasını ezmeye kalkmasın. Kimin kimi yiyeceğine insanların gücü değil suyun akışı karar verir “
 

23 Ocak 2019 tarihli makalem

Beton değil yeşil Ekrem

İşte Makale’nin linki

http://www.istanbultimes.com.tr/beton-degil-yesil-ekrem-makale,1285.html


1 Şubat 2019 da ne yazmışım

Son söz 31 Mart 2019 Mahalli seçimler her şeye gebe olabilir. Doğru aday, doğru meclis üyesi, doğru seçim çalışması, ve doğru mecralar ile çalışan seçimi kazanır diyorum.
 

Seçimlerde İstanbul’un sonuçları nasıl olacak ?

İşte makalemin tamamını okumak için link

http://www.istanbultimes.com.tr/31-mart-2019-secimlerinde-istanbulun-sonuclari-nasil-olacak-makale,1288.html

Binali Yıldırım'a Açık Mektup (3 Mart 2019 da yayınlanan)

http://www.istanbultimes.com.tr/binali-yildirim-a-acik-mektup-makale,1293.html

29 Mart 2019 Tarihli Gazetemizde çıkan Makalemin minik bir kısmı

İmamoğlu’da ister kaybetsin ister kazansın ama bence seçim olmadan bile kazanan sayın Ekrem İmamoğlu oldu.

Ben herkes gibi Ak Parti adayı güçlü o kazanacak tezine de çok katılmıyorum. Eğer bu tez geçerli olsaydı Erdoğan ‘ın 1994’ de İBB başkanlığını kazanmaması gerekirdi.

Seçim de her an her şey olabilir. Kimse kusura bakamsın ama şartlar 1994 gibi yine muhalefetten yana demedi demeyin.

Şu an zaten Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında da çok fark yok.

Binali Yıldırım’ın çok artıları var ama bunun yanında eksileri de var. Nedir eksileri derseniz hemen söyleyeyim.

Nedir eksileri derseniz hemen söyleyeyim.

Bakınız İstanbul’da İBB başkan adayı olan bir kişi burada gazeteciler derneği var mı yok mu diye bakması gerekir. Yıldırım iki kez gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Her ne hikmetse ikisinde de bizim dernek aklına gelmedi.

Hani Belediye işi gönül işi idi… Biz Kara kamyoncular nakliyat ambarı değiliz. Biz de bu şehre dair kalem oynatıyoruz. Günlük milyonlarca kişi bizden haberdar ama en güçlü İBB adayı sayın Yıldırım ev ekibinin bizden haberi yok…

Üstüne üstlük 2 ay önce seçim ofisini aradım sayın Yıldırım’ın not bıraktım halen arayacaklar.

Canınız sağ olsun seçimi kazanır mısınız kaybeder misiniz orasına İstanbul seçmeni karar verir ama benim ve İstanbul’da gazetecilik yapan bir çok arkadaşımın gönlüne hitap etmediğinizi ifade edeyim.

Son söz olarak aylar önceden gıda fiyatlarında yaşanan yükselişleri, bazı bakanların abuk sabuk konuşup mafyatik yöntemlerle aba altında seçmene sopa göstermeleri başta olmak üzere sergiledikleri davranışlarının seçmenden kırmızı kart göreceğini yazmıştım.

Şimdi sonucu gördüm yazıyor değilim.. Her kesin Binali Yıldırım alır dedikleri dönmede yazılarımla bu kadar da kesin değil hele yavaş…

Gönül Belediyeciliğinin sözlerini Ak Parti yazdı uygulamasını Ekrem İmamoğlu Yaptı

Evirip çevirmeye gerek yok yukarıda da yazdım İmamoğlu toplumun her kesimine mesaj verdi.

Kartel medyasının İmamoğlu’na sataşan ablamızın görüntülerini günlerce yayınlaması bile Ekrem İmamoğlu’nun işine yaradı .

Teyzemizin başkanı tahrik etmesine rağmen Ekrem başkan sükunetle cevap verdi. Muharrem İnce olsaydı Yumruğu indirmişti dedim o günlerde…

Halkımız kavga ve şiddetten hoşlanmıyor artık. Neler dediler neler İmamoğlu Pazar geliyor yanında 5 kişi var… Yasin’i okurken 2 yerde yanlış yaptı…Şu oldu bu oldu… özetle çok şey söylediler. Ama hak sandıkta İmamoğlu aleyhine konuşanlara siz ne söylerseniz söyleyin Bu adam Bizden birisi. Biz de bu samimi ve içten adamı bırakmayacağız dedi.

Hiç unutmam Zeytinburnu Telsiz Mahallesi Pazartesi pazarı’nın girişinde sokak röportajı yaparken bir hanımefendiye İmamoğlu karşınızda olsa neler söylemek isterdiniz diye sordum. Bayan aynen şöyle dedi ”İmamoğlu’nun televizyonlarda izliyorum adamın yüzü bal satıyor, Bu içten yüz ifadeleri ve naif konuşmaları oy almak için mi yapıyor yoksa her zaman bu şekilde olduğunu sorardım” dedi. Biz hemen soruyu bakanın ekibine gönderdik cevabı kısa sürede geldi ve yayınladık.

İstanbul Times Özel You Tube kanalımızda İmamoğlu ile alakalı yaptığımız sokak röportajları milyonlarca kez izlendi.

Velhasılı kelam Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 102 gün süren seçim kampanyasını samimi ve içten yaptı. Seçmeden bunu gördü ve sratejik bir oy kullanarak seçinde her partinin memnun olacağı bir sonuç oluşturdu.

Ak Parti Esenyurt ve Küçükçekmece’yi kaybetti Çatalca ve ortağı MHP de Silivri’yi kazandı. Yani seçmen olarak İstanbul’un iki en büyük ilçesini kaybetti buna karşın nüfusu en küçük 2 ilçede seçimi kazandı. MHP İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığını ve yüzlerce meclis üyesi çıkardı.

CHP ise İstanbul’un en büyük iki ilçesi ile İBB yi kazandı. Yani herkes memnun. Planlama yapsanız herkesin memnun olduğu bu sonuç çıkmazdı.

Aslında Ak Parti’nin daha fazla kaybı olurdu ama Erdoğan ve bazı bakanların terör örgütü üyeleri İstanbul’u mu yönetecek söylemi kaos ve kargaşayı sevmeyen seçmen tarafından satın alındı ve istemeyerek de olsa Ak Parti’ye oy verdi. Bu da Ak Partinin kaybını azalttı.

Bütün siyasi partilerin 31 Mart seçim sonuçlarından ders çıkarmaları gerekir …

İstanbul Times / 1 Nisan 2019