Başakşehir 21 Ekim'i bekliyor

Halk ile iç içe olmayan idareciler ile yeni dönemde yola devam etmeyecek olan Ak Parti’nin daha olumlu adaylar ile seçime gireceği ifade ediliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Mevlüt Uysal’ın aday yapılmayacağını varsayan bir çok aday adayı Başakşehir’de başvuru yapmayava hazırlanıyor.

1-Mevlüt Uysal :
29 Mart 2009’da Ak Parti de Başakşehir Belediye başkana adayı oldu ve kazandı. Başkanın güzel bir çalışma yapmadığından dolayı bu dönem aday yapılamayacağı kulislerde ifade ediliyor.

2-Cemal Özdemir : BB Kaynak Geliştirme ve İştirakler daire başkanı olarak başarılı ve halk odaklı ve gönüller hitap eden bir çalışma yaptığı için Başbakan Erdoğan ve daha önce ilde görev yapması nedeni ile Cemal Özdemi’i Başakşehir’e aday gösterebileceği ifade ediliyor.

3-Halis Dalkılıç : Ak Parti teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı.Kendisi aday adayı olup olmayacağı ile alakalı hiçbir açıklama yapmamasına rağmen ismi hem Başakşehir için hem de Zeytinburnu için kulislerde dolaşıyor. Dalkılıç’ın yakın çevresine il başkanımız sayın Aziz Babuşçu’nun bilgisi dışında hiçbir tassarufta bulunmam söz konusu değildir. Partim beni İstanbul gibi büyük bir metropolde il teşkilat başkanı görevine getirmiş. Bana bu görevi layık görenler nerede görev yapmamı isterlerse ben orada hiçbir menfaat beklemeden partim ve ülkem için üzerime düşen ne ise yaparım dediği ifade ediliyor.

4-Ahmet Selim Köroğlu : Ak Parti Başakşehir kurucu ilçe başkanı ve il yönetim kurlu üyesi eczacı Ahmetselim Köroğlu.Parti teşkilatı içinde sevilip sayılan bir aday olduğu biliniyor. Daha önce

5-Mehmet Şahin : 3 yıldan biraz fazla Mevlüt Uysal’ın yardımcılığ ını yaptı. Belediye konusunda tecrübesi var.İlçenin en çok seçmenine sahip olan vilayeti olan Tokatlı olması da ayrı bir şans olarak görüşüyor.

6-İsmet Yıldırım : Başakşehir’de KİPTAŞ’în yaptığı binlerce konutu’un başında olmasından dolayı ilçede ciddi bir tanınırlığı olan Yıldırım’ın adına aday adayları içinde geçiyor.

7-İlyas Bilen : 
Başakşehir Kızılay şube başkanı.Eğitimci.Ak Parti Başakşehir kurucu ilçe başkan yardımcısı. Hayır hasenat işlerini sever.Gerek parti içinde gerekse de seçmen arasında seveni oldukça fazla.
Bir bakan’ın adı ve adını şu an açıklamak istemediğimiz 5 tane daha aday adayının olduğunu söylemek mümkün.

Ak Parti Kulislerinde bu dönem Mevlüt Uysal ile yola devam edilmeyeceğini ifade edenlerin sayısı çok olsa da İstanbul ilçe belediye başkan adayları için son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği Ak Parti camiasında biliniyor.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 
Editör: TE Bilisim