Kongreye AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ardahan-Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt AK Parti kadın kolları üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubunun katılımı ile gerçekleşti.

Duygu Koç, “Alnımın akı ile bu bayrağı taşıyacağım”

Divan heyetinin oluşturulması ardından açılış konuşması yapan Esenyurt AK Parti Kadın Kolları Başkan adayı Duygu Koç; “ 16 yaşından beri Ak Parti teşkilatında olduğunu ve 8 yıldır bu oluşumun içinde farklı birimlerde görev yaptığını belirten Koç, bugünde 24 yaşında kadın kolları başkanlık bayrağını devir alacağını ve anlının akı ile bu bayrağı taşıyacağını belirtti. Duygu Koç, “ Önümüzde 2015 genel seçim gibi önemli bir dönüm noktası var ve bu seçimin bizim için bir sınav olacağını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bu seçimlerde kadın kolları olarak en büyük sorumluluğu ben ve teşkilatımızın kadın yöneticileri ve üyeleri alacağımıza emin olabilirsiniz” dedi.

“Kadın kollarımıza ağır yük düşüyor”

Başkan Adayı Duygu Koç ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer söz aldı. Değer, “Öncelikle burada aday olan kardeşimize başarılar diliyorum. Duygu kardeşimiz, bu teşkilat içinde çekirdekten yetişip teşkilatın her biriminde görev alan bir kardeşimizdir. Kadın kolları başkanlık bayrağını da anlının akı ile taşıyacağına yürekten inanıyorum. Esenyurt ilçemiz hızla büyüyor ve gelişiyor. Düne kadar 20 mahalleye sahip olan Esenyurt bugün 43 mahalle ile genel seçime hazırlanmaktadır. Yeni mahallelerimizde teşkilat olarak oluşumlarımız bitmek üzeredir. Kadın kollarımıza da yine en ağır sorumluluk düşmektedir. AK Parti Esenyurt için yeni seçilecek olan kadın kolları yönetim kurulumuza başarılar dilerim” dedi.

Necmi Kadıoğlu, “ Artık salonlar dolup taşıyor”

İlçe Başkanı Şenay Değer’in konuşması ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarak seçimlerde kadın kolları çalışmalarının önemine değindi. Başkan Kadıoğlu, “Duygu kızımız teşkilatımıza ilk katıldığında 16 yaşında idi, bugün büyüdü ve bu teşkilatın kadın kolları başına geçmeye, başkan olmaya karar verdi.

Refah Partisi ilk kurulduğunda rahmetli Necmeddin Erbakan hocamız kadın kolları kurma talebi üzerine yapılan çalışmalarda bayanları bir salona toplayarak kendilerine konuşma yapacağını söyledi. Ancak bu salonu nasıl dolduracağız diyerek düşünüyorduk. Bugün bakıyorum salonlar kadın kardeşlerimizle dolup taşıyor ve bu hareket hep devam edecek. Milletimiz ve ülkemiz için başlattığımız bu davamızı kapı kapı dolaşan yorulmadan yapılan hizmetleri yerinde anlatacak sizlerin omuzlarındaki yükün ağırlığını biliyoruz. Ama hiç yorulmayacağız. AK Parti ailesine gönül vermiş, hanım kardeşlerimiz bugünde yine buradalar. Kadın kollarımızın çalışmalarında başarılar diliyorum, yeni yönetiminiz hayırlı olsun” dedi

Gülay Dalyan, “Çalışacağız ve kimseye boyun eğmeyeceğiz”

Başkan Kadıoğlu’nun konuşması sonrasında AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan söz aldı. Dalyan, “Öncelikle kadın kolları başkan adayımı medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. 24 yaşında böyle büyük bir ilçeye başkan olması kendisine çok büyük bir sorumluluk alması demektir. Tabi burada kuracağı yönetimi ve dava arkadaşlarının desteği kendisini her daim başarıya taşıyacaktır” dedi. Dalyan kendisinin de Çatalca’da İlçe başkanlığı döneminde 2001 2003 dönemlerinde çok sıkıntılar çektiğini anlatarak, “şimdi rabbime hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var. Hiç durmadan çalışacağız ve kimseye boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Tülay Kaynarca, “Kadın varsa adalet var demokrasi var”

Dalyan ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca söz alarak duygularını ifade etti. Kaynarca, “ Öncelikle burada aday olan genç kardeşime başarılar diliyorum. Biz kadın siyasetçiler çok zor zamanlardan geçtik. Önceki dönemlere bir bakın siyasette kadının yerine ve birde bizim hükümetimize kadına verdiği öneme ve değere bir bakın. Bizler hiç yorulmadık hiç durmadık, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize verdiği sorumluluk çünkü çok büyüktü. Partimizde çalışmalara baktığımız zaman bu genç kardeşimizde daha 24 yaşında ama omuzlarındaki büyük yükün farkında. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bir sözünü hatırlatmak isterim, “kadın varsa adalet var demokrasi var, gelecek var” bu söz her şeyi özetliyor. Biz kadınlara verdiği önemi unutmayalım ve önümüzdeki 2015 genel seçimlerinde yine Esenyurt kendi farkını gösterecek ve yine İstanbul’daki 39 ilçede başarıyı en üst çizgide taşlayacağına canı gönülden inanıyorum. Kadın Kolları Başkan Adayımız Duygu Koç kardeşime ve kuracağı yeni yönetime şimdiden hayırlı olsun diyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Atalay, “Davası olamayanın sevdası da olmaz, kavgası da olmaz”

Konuk milletvekillerinden son olarak söz alan AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, AK Parti’nin bir dava ve sevda misyonu olduğunu vurguladı. Atalay, “Biliyorsunuz ki önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimde daha önceki seçimlerde çalışamadığımız kadar çalışma mecburiyetimiz var. Çünkü AK Parti bizim için bir sevdadır, bir kavgadır ve bir davadır. Bizim kelimesinin içerisinde Somali’de bir lokma ekmeğe muhtaç ya da bir ilaca muhtaç bebeklerde var. Myanmar’da, Mısır’da, Suriye’de özgürlüğe muhtaç insanlar var. Bizim gözümüze bakan bir mazlum coğrafya var. Bu mazlum coğrafya Türkiye’nin gözüne bakıyor, gözü Türkiye’de, kulağı da Türkiye’de ve Türkiye’ninde tarihten gelen bir mesuliyeti var. Ülkenin sırtında ağır bir yükü var. Bu ağır yükü menzile götürmek gibi bir mecburiyeti var.

İşte AK Parti bu ağır yükü sırtında taşıyan kutlu bir davadır. Bizim sevdamız öncelikle Allah ve Resulüne sonra milletimizedir. Bu aziz milleti 80-90 yıl boyunca inim inim inleten vesayet rejimleri ile bir kavgamız var. Bu kavgamız devam ediyor. Çünkü Türkiye’nin büyümesini, koşmasını, Türkiye’nin gelişmesini ve Türkiye’nin bütün mazlumların umudu olmasını istemeyen ne kadar şer güçleri varsa bizim onlarla kavgamız vardır. Çünkü AK Parti bir davadır dedim. Davası olamayanın sevdası da olmaz, kavgası da olmaz” dedi. Vekil Atalay konuşmasının devamında kadının siyasette ve yönetimde çok önemli olduğunu bu önemi AK Parti kadrolarında görev yapan kadınların açık örneği olduğunu belirtti.
 
Editör: TE Bilisim