Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Sezai Karakoç Bilgi ve Hikmet Evin'de "Ruh Sağlığını Korumanın Yolları" konulu bir seminer düzenledi. Psikolog Fulya Özbütün'ün verdiği seminerde ruhsal sorunların önüne geçmek ve mevcut ruhsal bozuklukların düzeltilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

ÇOCUĞA FIRSAT VERİN

Annelerden gelen sorular üzerine ders çalışmaları açısından anne – çocuk ilişkisine değinerek söze başlayan Psikolog Özbütün, "Çocuğunuza 'Haydi git ders çalış' demek yerine bir gün de 'Haydi oyuncaklarını topla gel oyun oynuyoruz’ demeyi deneyin. Çocuğunuzla sadece sizin istediğiniz davranışları sergilemelerini beklemeyin. Onların kendi gibi olmalarına fırsatlar oluşturun. Bu durum hem sizin hem de çocuklarınızın ruh sağlığı açısından çok önemli" diye konuştu.

SORUMLULUĞU PAYLAŞTIRIN

Kadınların, sorumlulukları ailedeki tüm bireylere pay etmesi gerektiğini söyleyen Özbütün, "Anneler evdeki sorumlulukları aile bireyleri ile paylaşmalı. Tüm sorumluluğu üzerinize almak sizi hem fiziken hem de ruhen yıpratır. Enerjinizin erkenden bitmesine yol açabilir. Bu yüzden çocuklarınıza, onlara uygun görev ve sorumluluklar verebilirsiniz. Eşlerinize de bazı sorumlulukları almalarını hatırlatabilirsiniz. Bu onların kendilerini daha değerli hissetmelerini sağlarken, sizin de rahatlamanızı kolaylaştıracaktır. 
Programın sonunda katılımcılar, ruhsal yönden kendilerini en çok etkileyen durumları ilettiler. Özbütün de, kadınlara bu durumla nasıl başa çıkabileceklerini anlattı. 
Editör: TE Bilisim