Büyük bir ilgiyle izlenen programda Suriye'deki savaşın sona ermesi için çözüm önerileri sunulurken, Beşar Esad’a gönderilmek üzere özel bir mektup Adnan Oktar ve İtalya Büyük locası Büyük Üstadı Gian Franco Pilloni tarafından imzalandı. Esad’a özellikle sivil ölümlerini durdurmak, Suriye’de barışı sağlamak için tüm dinlerin, mezheplerin, tüm inanç ve ırkların kardeşliğini birlikte zikretmeye yönelik bir çağrıda bulunuldu.

Programda ayrıca dünya üzerinde kardeşlik ve eşitliğin sağlanmasıkonuları hakkındakonuşuldu. Bu gibi toplantıların sevgi ve barışın tesis edilmesi ve savaşların bitmesi için güzel bir vesile olması temennisinde bulunuldu. Mason konuklar ayrıca Adnan Oktar’dan barışın tesis edilmesi için yardım talebinde bulundular.

Mason üstadlardan barış çağrısı

Programa katılan mason konukların isimleri:

-Gian Franco Pilloni, İtalya u.m.s.o.i. Büyük Locası Büyük Üstadı 

-Charles Mabry, ABD Birleşik Masonik Birliği Büyük Üstadı

-Victor German Serna, Kuzey Amerika Hispanikler Egemen Üst Konsey Başkanı

-David Munoz, Kuzey Amerika Hispanik Büyük Locası Büyük Üstadı

-Ollie Spencer, Boston'dan Washington, DC. Büyük Locası Büyük Üstadı

-Marino De Armas Benitez, 33 derece mason, Küba Büyük Üstadının en üst düzey yetkilisi

-Dr. Nabil Toumeh, Suriye, Şam'dan tanınmış bir iş adamı ve filozof....

Mason üstadların bazılarının konuşmalarından dikkati çeken bölümler ise şunlar:

İtalya Büyük Üstadı Gian F. Pilloni: Büyük Üstad Adnan Oktar’ı sevgiyle bağrıma basmak istiyorum. Barış konusunda kendisi her zaman en öndedir.Adnan Oktar insanların sevgi huzur içinde yaşayabilecekleri özgür bir dünya için mücadelesini her zaman dimdik ayakta tutmuştur. Suriye’de barışın oluşabilmesi için burada ilk tuğlayı koyduk.

Dr. Nabil Toumeh: Kötülüğe karşı insanlığın önemini vurgulamak için buradayız. Burada, sizin (Adnan Oktar'ın) yanınızda barışı inşa edecek (manevi) gücü, cesareti, iyi niyeti gördüm. Sayın Oktar, Ortadoğu’da barışı sağlamak için bu gücünüzü kullanmanızı istiyoruz. Barış bütün insanlığın devamı demektir. Barış cesaret ve iyi amaç gerektirir.Sizden (Adnan Oktar'dan) cesur bir insan olarak yardımınızı istiyoruz.

Dr. Nabil Toumeh şu sözlerle Suriye sorununa da dikkat çekti:

Dr. Nabil Toumeh: Sayın Oktar, siz gerçekten teşekkürü hak ediyorsunuz. Suriyeli olarak hepimiz acı çekiyoruz. Suriye'deki farkı gruplar arasında diyalog Sayın Oktar’ın aklıyla oluşturulabilir. Birlik ve barış için ciddi şekilde çabalamamız gerek, bu gece bir başlangıç, dünyanın farklı görüşte insanları bir araya getirecek bir lidere, bir başa ihtiyacı var.Sayın Oktar'ın entelektüel tecrübesi çok önemli. Suriye'de çözüme yardım ederek, bütün dünyayı rahatsız eden bu trajediye son vereceğiz.

Marino De Armas Benitez:Burada barış için başlayan bu çabanın devam etmesi ve sonuca ulaşması dileğimdir.

Victor German Serna: Osmanlı İmparatorluğu hakların birlikte yaşamasına vesile oldu. Sultan Mehmet İstanbul’da tüm Moğol, Musevi, Hristiyan halkların birarada yaşamasını mümkün kılmıştır.

İman ve sevgiyle her sorun çözülür

Misafirlerin yorumlarının ardından kendisi de 33. dereceden mason olanSayınAdnan Oktar iman ve sevgiyle her sorunun çözüleceğini şu sözlerle ifade etti:

Adnan Oktar: Sorunlar sadece diplomasi ile değil, sevgiyle, Allah'la bağlantıyla çözülür. Allah'ın yardımıyla bu zulüm ve belalar son bulacak. Sevgi dolu insanlar devrede, en zalim insanı bile ikna etmek mümkündür, imanla ve sevgiyle yaklaşıldığında bunun mümkün olduğunu göreceğiz.

Sevgimizi güçlendirelim, birlikteliğimizi güçlendirelim, güzel neticeyi göreceğiz. Allah bizi her an izliyor ve bizi biraraya getiren ve aramızda güven sağlayan da Allah'tır.

Sevgi insanlarının birarada çalışması güzel neticeler doğuracaktır.Damla kan akmasını istemiyoruz, insanların burnunun dahi kanaması istemiyoruz. Allah kainatı sevgi için yarattı, hayatın amacı sevgidir.

Şu bir gerçek ki bu acılar kısa bir süre daha devam edecek.Fakat sonunda Suriye, Irak, Afganistan her yer cennet gibi olacak. Silahlar kalkacak. Kadınlar özgür olacak.

Hz. Süleyman'dan beri devam eden masonluk dünyanın bu son devrinde en büyük görevini yaparak dünya barışına katkı sağlayacak.


Kaynak:İstanbul Times Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

Editör: TE Bilisim