Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslı Kahveci de anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci’nin oğlu Mehmet Kahveci, Adnan Kahveci’nin kardeşi Kenan Kahveci, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Trabzon Vakfı Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Musa Kazım Sancak, Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karamehmetoğlu, Kartal Belediyesi Başkan danışmanları, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Adnan Kahveci’nin yakın dostları ve sevenleri katıldı. Adnan Kahveci’nin anma töreninde sevenleri ve dostlarının yaptıkları konuşmalar sonrasında Kuran-ı Kerim okundu.
 
“Adnan Kahveci’yi  öğretmeli  ve anlatmalıyız”
 
Adnan Kahveci’nin temiz siyaset yapan biri olduğunun altını çizen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmasında,  Adnan Kahveci’yi temiz siyaset yapmanın en güzel örneklerinden olduğunu söyledi. Mezar başında yapılan anma sonrası Kartal Belediyesince yapılan Adnan Kahveci anıtı açıldı. Başkan Op. Dr Altınok Öz burada yaptığı konuşmada da şöyle dedi.-“yaşı 30 civarında olanlar Adnan Kahveci’yi tanımazlar. Adnan Kahveci siyaseti dürüst yapan bilim ile siyaseti buluşturan bir değerdi. Bu anıtının bulunduğu yerden geçen yeni kuşaklar bu vesile ile Adnan Kahveci’yi tanıyacaklar. Biz Kartal’da mezarı başında onu anarken hem de adını verdiği caddenin başında anıtta yazılı plaketle Adnan Kahveci’nin kim olduğunu da öğrenmiş olacaklar. Bilim adamı ve siyasetçi olarak yaptığı güzel çalışmalarla anılmasına bu anıt vesile olacak. İşte o anıt bu nedenle yapıldı” dedi. Köprübaşı Derneği hemşerilerine de teşekkür eden Başkan Op. Dr Altınok Öz sözlerine şöyle devam etti: “Aradan 21 yıl geçti ama ona olan sevgi bitmedi. Bizden sonraki siyasetçilerde ve yerel yöneticilerde ne kadar Adnan Kahveci’nin adını, karakterini, şahsiyetini ve o kamil insan özelliğini öne çıkarırlarsa bu topluma böylesi değerlerin varlığından da haberdar olur. Adnan Kahveci’nin ölümünden bir gün sonra benim babam da hayatını kaybetti. Buradan bütün yaşamlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Saygıyla önlerinde eğiliyorum” dedi.
 
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasından sonra Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ise dürüst siyaset yapan, toplum için çalışan ve bireysel çıkarlarını düşünmeyen bazı siyasetçiler adına umutlu olduğunu vurguladı. Başkan Mustafa Zengin, toplum için düşünen ve toplum için çalışan ve Kahveci’yi elimizden alan güçlere karşı savaşılması gerektiğini belirtti.
  
Editör: TE Bilisim