CHP belediye başkan adayı Dr Adil Emecan’dan müjde

Zeytinburnu’nda işsiz kalmayacak

Emecan, kuracakları işsizlik bürosunun başında kendisinin olacağını ve vatandaşla tek tek ilgileneceğini söyledi. Zeytinburnu belediye başkan adayları arasında daha önce bu görevde bulunan ve tecrübesiyle öne çıkan Dr. Adil Emecan,”30 Mart’ta ilk icraatlarımızdan önde gelenlerinden biri de Zeytinburnu’ndaki işsizlere iş bulmak olacak” dedi. Belediye başkanlığı döneminde işsizlikle mücadele ettiğini, kurdukları iş bulma bürosuyla bir çok vatandaşa iş imkanı yarattıklarını belirten CHP adayı Emecan, yeni istihdam imkanları yaratacak yatırımcıların da önünü açacaklarını söyledi. Emecan, iktidarın yok saydığı ekonomik krizden vatandaşın inim inim inlediğini, bunu da en iyi, sürekli vatandaşla, esnafla görüşen her gün yüzlerce işsizin derdini dinleyen kendisinin yakından bildiğini belirtti.

6 bin kişiye iş imkanı

Emecan şunları söyledi: “İşsizliğe çare lafla olmaz. Açacağımız iş bulma bürolarında, ısrarlı takibimiz sonucu iş arayanlarla iş vereni buluşturacağız. Ben bizzat bu büronun başında olacağım, işsiz vatandaşlarla tek tek ilgileneceğim. Benim başkanlık dönemimde yaptırdığımız tesislerde şimdi 6 bin kişi çalışıyor. Olivium fikrini biz ortaya koyduk ilk adımlarını attık. Yaptırdığımız 7 okulda öğretmenlerin yanı sıra, memur, müstahdem ve servis hizmeti veren bir çok şoför iş bulmuş oldu. Zeytinburnu sahilindeki ve Cevizlibağ’daki oto plazalar da bizim desteğimizle yapıldı. Yüzlerce insan bu yerlerden ekmek yiyor. Emeklilerimizi de unutmayacağız. Onların buluşabilecekleri ücretsiz hizmet alabilecekleri “Emekli evleri “ kuracağız. Ayrıca emekli büyüklerimize, halka kapısı açık belediyemizde derlerini anlatabilecekleri birim oluşturacağız.”

Esnafa destek

Esnafın içinde bulunduğu zor durumu, çok iyi bildiğini söyleyen Emecan, “Bağkur primini ödeyemeyen mağdur esnafımızın sağlık ihtiyacında yanında olacağız” dedi. Zabıtanın esnafın karşısında değil yanında olacağını belirten Dr.Emecan şunları söyledi: “Hastaneye birçok iş yerini kapatmış, esnafımız gelmektedir. Bağkur borçlarından dolayı Bağkur karnelerini kullanamamaktadırlar. Yeşil karta müracaat ettiklerinde karşılarında Bağkur borcunu bulmaktadırlar. Bu durumdaki esnaflarımızdan Belediyeye müracaat eden olduğunda özellikle sağlıkla ilgili konularda kendilerine mutlaka yardımcı olacağız.”

Editör: TE Bilisim