İstanbul Valisi Muammer Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu yıl Kadıköy'de miting düzenleyecek olan iki gruba izin verildiğini belirterek, etkinliklerde bir sorun yaşanmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, valilikteki bayan çalışanlarla bir araya geldi. Çalışan bayanların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Güler, karanfil ve hediye verdi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güler, Dünya Kadınlar Günü'nde daha önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için bu sene alınan önlemlerin sorulması üzerine, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından da barış günü olarak kabul edilir. Çünkü kadının olduğu yerde sevgi ve barış vardır. Tabi geçmişte sıkıntılı günler olmadı değil. Pazarda Kadıköy'de iki ayrı grubun düzenleyeceği mitinge izin verildi. Demokratik hakkın kullanımı olarak görüyorum. Elbette katılımcı demokrasinin gereği toplantı ve gösteri haklarını kullanmalılar. Tabi bu anayasada getirilen sınırlar çerçevesinde, hakkın kötü kullanımına varmadan, başkalarının özgürlüklerinin de kısıtlanmadan yerine getirilmesi lazım" diye konuştu.

Bu seneki etkinliklerde herhangi bir sorun yaşanmayacağını tahmin ettiklerini anlatan Vali Güler, "Asıl olanın Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, insan ayrımcılığının giderilmesi ve özellikle kadına karşı uygulanan şiddete dikkat çekilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim