Meteorolojiden yapılan son değerlendirmede bazı bölgeler için yağış uyarısında bulunuldu.Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin batı, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Konya, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ilk saatlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek.

Yağışların; Konya, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi. Rüzgarın da Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

Bölgelere göre hava durumu şöyle:

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve batı kesimleri ile Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Konya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Denizlerde hava: Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzeydoğudan 5 ila 7 güneyi 8, Doğu Karadeniz'de batısı kuzeydoğudan 3 ila 5, kuzeyi 4 ila 6 doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 2,5m ila 3,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: kuzeydoğudan 6 ila 8 gece 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m Görüş: İyi.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, batısı ile akşam güneyi 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m kuzeyi 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ: Çok bulutlu ve yağmur, Rüzgar: batı ve güneybatıdan gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: iyi, yağış anında orta.
Editör: TE Bilisim