18 ülkeden 27 sanatçı ve akademisyenin katıldığı sempozyumun kapanış töreninde Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından plaket ve sertifikalar takdim edildi. Kartal Belediyesi hizmet binasında sergilenen çalışmalara Kartallı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

“Kültür Sanat Olmazsa Olmazımızdır”


Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, yaptığı konuşmada "Yapılan çalışmalar Kartal Belediyesi'nin kültür çalışmalarının ne seviyede olduğunu gösteriyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün sürekli vurguladığı sosyal belediyeciliğin gereği olan ‘Sanat ve kültür olmazsa olmaz’ anlayışıyla farklı konularda etkinlikler düzenliyoruz. Çeşitli sempozyumlarımız, festivallerimiz, tiyatro ve sinema üzerine yaptığımız çalışmaların yanında bugün farklı bir anlamı olan bu çalışmanın sonuna geldik. Kartal Belediyesi olarak sanata ve kültüre bundan sonra da katkılarımız devam edecek." dedi.

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından 18 ülkeden gelen 27 sanatçıya plaketleri ve katılım sertifikaları verildi.

Törenin ardından Türkiye- Sırbistan- Fas- Hindistan- Kıbrıs- Bahreyn- Romanya- Şili- İtalya- Slovenya- Almanya- Fransa- Gürcistan- Litvanya- Suriye- Arnavutluk- Hindistan- Mısır- Bosna Hersek olmak üzere 18 ülkeden 27 sanatçı ve akademisyen tarafından atık materyallerden yapılan 57 eser katılımcılar ve Kartallı sanatseverler tarafından gezildi.
 
Editör: TE Bilisim